השתלת שיניים הינה הליך כירורגי, שמטרתו להתקין שן עשויה מתכת כתחליף לשן שנשברה באופן שאינו בר תיקון, נעקרה עקב מחלת חניכיים חמורה, תאונה או פציעה, או נשירה בשל נסיגת חניכיים חריפה.
הצוות הרפואי במרפאת בינת השן בעל ניסיון רב בביצוע השתלות שיניים, ומבצע טיפולים מסוג זה לעיתים קרובות, במיומנות רבה.
כיצד מתבצעת השתלת שיניים במרפאה?
בטרם יוחלט כיצד תתבצע השתלת שיניים, כירורג המומחה בתחום הלסת וכן רופא המומחה לשתלים ובשיקום הפה יבחנו באופן יסודי את חלל הפה של המטופל, יבצעו הערכה של מצב החניכיים והשיניים וינסו לאתר בעיות קיימות. לאחר מכן, יפנו את המטופל לצילומי רנטגן, על מנת לקבל תמונה ברורה ומדויקת ככל האפשר.
לאחר תכנון מדוקדק של אופן ביצוע השתלות השיניים, יבצע הכירורג חתך קטן ככל האפשר בחניכיים ויבריג את השתל הדנטלי, דמוי הבורג, אל תוך העצם. בתום תקופת המתנה של כחצי שנה, בה יסתגל הפה אל השתל, ישוב המטופל לטיפול נוסף במהלכו יותקן הכתר על גבי השתל. השתל הדנטלי עשוי ממתכת אצילה, על פי רוב טיטניום.
הרמת סינוס בהעדר נפח עצם להשתלת השיניים
מקרים בהם חסר נפח עצם בעקבות עקירת או נשירת שיניים, ומתעורר קושי בביצוע השתלת שיניים, אינם נדירים. קיים לכך פתרון, המכונה הרמת סינוס. קיימים שני סוגים של הרמת סינוס, והבחירה ביניהם מתבצעת ע"י הכירורג, בהתאם לכמות העצם.
שני סוגי הרמת סינוס
במידה והעצם המצויה בפיו של המטופל מועטה במיוחד ויש צורך בתוספת משמעותית, יבחר הכירורג, בדרך כלל, בהרמת סינוס פתוחה, ואילו הרמת סינוס סגורה מתאימה, על פי רוב, למקרים בהם דרושה תוספת עצם קטנה יותר.
הרמת סינוס פתוחה
בהרמת סינוס פתוחה, יוצר הכירורג מעין פתח דרך עצם הלסת לצד החיצוני של הסינוס ומפריד בעדינות את רירית הסינוס על מנת לשתול עצם מתחתיה. לאחר מכן, יתפור את המקום המטופל.
הרמת סינוס סגורה
לעומת זאת, בעת ביצוע הרמת סינוס סגורה, הפתח שיוצר הכירורג קטן יותר, ונעשה בחלקה העליון של עצם הלסת. היתרון הוא בכך שההליך מהיר ופשוט יוצר, אך בצידו גם חיסרון – בשעה שבעת הרמת סינוס פתוחה יכול הכירורג לראות היטב את האזור המטופל, בהרמת סינוס סגורה, בשל גודלו המצומצם של הפתח, הוא אינו יכול להבחין בבירור בשטח הלסת שמעבר לאזור הנקודתי המטופל.
המתנה בין ביצוע הרמת סינוס ובין השתלות השיניים
פרק הזמן המדויק משתנה ממטופל למטופל, אך במרבית המקרים, ניתן יהיה לבצע את השתלת השיניים כעבור כ- 9 חודשים מהליך הרמת הסינוס. במהלך חודשים אלו, העצם שהושתלה אמורה להיקלט היטב, וכן אמור להתחדש ייצור עצם באופן טבעי.
האם הטיפולים מתבצעים תחת הרדמה?
אכן. שני סוגי הטיפולים מתבצעים תחת הרדמה מקומית. במקרים מיוחדים של מטופל בעל סף כאב נמוך ורגישות יתרה, ניתן להסדיר מראש נוכחותו של רופא מרדים, על מנת לבצע את ההליך הכירורגי תחת הרדמה מלאה.
כיצד יש לנהוג בימים שלאחר השתלות שיניים?
בימים שלאחר השתלת שיניים, יש לאכול מזונות רכים בלבד, ולאחר מכן לעבור בהדרגה למזונות קשים יותר. בנוסף, יש להימנע מעישון, העשוי לפגום בסיכויי הקליטה של השתל. חשוב להקפיד על שגרת צחצוח יומיומית ועל שימוש במי פה ולזכור כי יש לנקות את השיניים המושתלות בדומה לאופן הניקוי של שן טבעית.
בימים הראשונים אחרי השתלות שיניים, תיתכן רגישות או אי נעימות המלווה בכאב קל, וניתן ליטול משככי כאבים תוך היצמדות להוראות ולמינון המצוינים. ניתן ואף מומלץ לפנות לצוות הרפואי של מרפאת השיניים בכל שאלה במהלך תקופת ההחלמה. נשמח לעמוד לרשותכם ולהעניק לכם את השירות והטיפול הטובים ביותר.