4 בעיות נפוצות בפה ודרכי ההתמודדות איתן

הפה שלנו (והשיניים שבתוכו) הוא אחד מחלק הגוף החשובים לנו ביותר.

אולם, לא רק מהבחינה הפונקציונאלית (האכילה והדיבור) הוא חשוב לנו, אלא גם מהבחינה האסתטית. זאת, מאחר ומרגע שבו אנחנו נולדים, כשאנחנו פוגשים פנים אנושיות (בין אם במציאות ובין אם במדיות), העיניים שלנו, אוטומטית נמשכות אל הפה. הסיבות לכך הן רבות והן נעוצות ביצר ההישרדותי של אבות-אבותינו הקדמונים, אולם הן לא הסיבה לכתיבת מאמר זה. הפעם, נעסוק בארבע הסיבות הנפוצות ביותר שמטופלים מגיעים בגללן אל רופאי שיניים בהרצליה בבינת השן, או, למעשה, אל רופאי שיניים בכל מקום אחר בארץ או בעולם.

בעיות שיניים נפוצות וכיצד תתמודדו איתן

שיניים צהובות

צבע שיניים שאינו לבן או שינויים בצבען של השיניים עלולים להיגרם מסיבות רבות – גנטיקה (אצל אנשים רבים צבע השיניים הטבעי אינו לבן-צחור אלא מעט צהבהב יותר, לסיבה זו יש קשר לתורשה), צבענים למיניהם (כורכום, יין אדום, קולה, סלק וכל הלאה), הרגלים (עישון, שתיית קפה ותה בכמויות מרובות) או שחיקת זגוגית השן. כל אחת מהתופעות הללו מחייבת בדיקת רופא שיניים, בעיקר אם היא מופיע בפתאומיות.

ריח רע מהפה

ריח רע מהפה עלול להיגרם ממספר סיבות, חלקן נוגעות לענייני פה ושיניים (כדוגמת הצטברות פלאק וחיידקים הגורמת לעששת), אחרות – לדרכי העיכול (חומציות, בעיות עיכול וכד'). כל אחת מהסיבות הללו צריכה להיבדק על ידי רופא, כשמומלץ, בשלב הראשון, להתחיל בבדיקה אצל רופא השיניים, ובמידה והאספקט הזה (של בעיות בשיניים) ישלל, להמשיך לביצוע בדיקות מעמיקות יותר.

רגישות בשיניים

רגישות בשיניים (בדומה לתופעה הבאה – דימומים בעת הצחצוח) נובעת, לרוב, מהיות פיו של המטופל בשלב כלשהו של דלקת חניכיים / נסיגת החניכיים או פגיעה ברקמות הרכות של הפה, החניכיים, העוטפות את השיניים ו"מחזיקות" אותן במקומן. נסיגת החניכיים חושפת את השורשים ואת העצבים שבאזור לרגישויות שונות (קור, חום, מתיקות, חמיצות) והופכת כל מגע עם גורמים מהסוגים האלה לחוויה כואבת.  כל טיפול יתחיל בביקור אצל רופא השיניים שיאבחן את המצב לאשורו וימליץ על הטיפול המקצועי הנדרש, כמו גם על תחזוקת השיניים השוטפת המומלצת לשיניים ולחניכיים רגישות.

דימומים בצחצוח

צחצוח שיניים ושימוש בחוט דנטאלי הם, ללא ספק, הדרך היעילה ביותר לשמור על הפה ועל השיניים שלנו בריאות ונקיות מחיידקים. יחד עם זאת, לפעמים ישנם מקרים שבהם, לכאורה, הפעולות האלו הן שפוגעות בשיניים או בחניכיים וגורמות לדימום או לכאב. הסיבה האמיתית לכך היא בעיה כלשהי שקיימת בחניכיים או בשיניים (במרבית המקרים – דלקת) והפעולה שנעשית (הצחצוח או החוט הדנטאלי) רק גורמת להצפתה. בכל מקרה, כל מקרה של דימום המופיע בעת הצחצוח (ובמיוחד – דימומים ספונטניים, ללא גירוי מקומי) צריכים להיבדק ולהיות מטופלים על ידי רופא השיניים או השיננית.

מרפאת בינת השן – מאפשרים למטופלים שלנו לחייך, תמיד!

צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

Call Now Button דילוג לתוכן