כיום, יותר ויותר מחקרים מורים על הקשר המוכח בין בריאות השיניים לבריאותו הכוללת של האדם.
כך שהביקורים הסדירים אצל השיננית ובמרפאת השיניים (ובמידת הצורך, גם ביצוע טיפולי השיניים הנדרשים), אינם משרתים, אך ורק, את הצורך בשמירה על היגיינת הפה, אלא אף משרתים אותנו בשמירת בריאותו הכוללת של הגוף. ולמעשה, ההשפעה עובדת גם בכיוון ההפוך – בריאות לקויה של הגוף עלולה להשפיע, ישירות, גם על מצבן של השיניים.
לכן, גם אם אינכם חשים בכאב שיניים ספציפי, וגם אם אתם בטוחים ל ג מ ר י כי מצב שיניכם תקין, אל תעגלו פינות, אלא הקפידו על הביקורים הסדירים בתדירות שנקבעה לכם, בין אם על ידי מרפאת שיניים בהרצליה, ובין אם על ידי מרפאת השיניים הקבועה שלכם בכל מקום אחר בארץ. במקביל, כמובן, חשוב להקפיד ולשמור על אורח חיים בריאים ועל בריאותו של הגוף, דברים, שללא כל ספק, יתרמו לבריאות שיניכם.
מחלות ולמצבים בריאותיים המשפיעים על בריאות השיניים
הקשר הדו-כיווני בין השיניים למחלות לב –
ממחקר שהתבצע בטייוואן עולים ממצאים שמוכיחים כי האנשים שמקפידים על היגיינת שיניהם נהנים מסיכון המופחת ב-24% ללקות בהתקף לב מאלה שאינם מקפידים על כך. הסיכון המופחת שממנו נהנים המקפידים לשמור על היגיינת שיניים ללקות בשבץ עומד על30%. הסיבה שנתנו החוקרים לכך היא פשוטה – הקפדה על ניקיון שיניים מונעת התפתחות דלקות ומונעת גם את הצטברות החיידקים שעלולים לנדוד מחלל הפה אל כלי הדם ולהפריע לפעילותם התקינה. השמירה וההקפדה על שגרת היגיינת הפה תבטיח את זרימתו החלקה יותר של דם "נקי" ונטול חיידקים וגורמי זיהום אל המוח ואל הלב.
אסטמה ושיניים –
גם כאן, הקשר הוא דו-כיווני. אסטמה, במיוחד בדרגותיה החמורות ואצל ילדים, עלולה לפגוע, ישירות, בהתפתחותן התקינה של הלסתות, וכתוצאה מכך, להשפיע על בריאותן של השיניים. נוסף על כך, חולי האסטמה המשתמשים במשאפי סטרואידים מוגדרים כבעלי סיכון גבוה יותר מאחרים לחלות בפטרת הפה.
סוכרת ושיניים –
גם כאן, הקשר, כצפוי, הוא סימביוטי, דו-כיווני. זאת, מאחר והשפעת הסוכרת אינה מוגבלת רק לרמות הסוכר שבגוף, אלא נוגעת לבריאות הכללית ולבריאות הפה. מכיוון שהסוכרת פוגעת בזרימת הדם התקינה, היא עלולה להעלות את הסיכונים להופעתם של זיהומים מסוגים שונים גם בחלל הפה. מהצד השני, המחלה, אשר גורמת ליובש בפה, מובילה להתפתחותן של מגוון מחלות של האלמנטים שבפה, כמו דלקות בחניכיים, פטרת הפה, כיבים וכן הלאה.
מחלות מעיים, כיבי קיבה ושיניים –
על מנת לתפקד בצורה היעילה ביותר, חלל הפה שלנו זקוק לרמת חומציות מסוימת. כל שינוי ברמת חומציות זו, אשר נגרם, בין השאר, כתוצאה מכיבי קיבה או מחלות מעיים, גורם לכרסום ולשחיקת אמייל השן, וכתוצאה מכך, גם להפיכתן של השיניים לפגיעות יותר. "פגיעות" זו עלולה לבוא לידי ביטוי בחשיפה גבוהה יותר לפגיעה מכנית (סדיקת שן או שבירתה) או לסביבת גידול נוחה יותר שמעודדת את התפתחותם של חיידקים וזיהומים שונים.
דלקת מפרקים ושיניים
דלקת מפרקים עלולה לגרום להפרעה גם במפרקי הלסת, או, לחילופין, להיות גורם-תורם בהופעתן של מחלות אוטואימוניות ומצבים שונים בחלל הפה (דימום, יובש, דלקות וכו').
בינת השן – מרפאת שיניים בהרצליה
כשאתם שומרים על בריאות שיניכם, אתם, למעשה, שומרים על בריאותכם הכללית. אנשי המקצוע של מרפאת בינת השן ישמחו לעמוד לרשותכם ולסייע לכם במשימה חשובה זו!