גם אם אתם מצחצחים שיניים פעמיים ביום, חברים טובים של החוט הדנטלי, לא מעבירים יום בלי מי פה, ומאוהבים בשיננית שלכם, רוב הסיכויים שגם אתם חוטאים באחד מההרגלים הבאים, ויתכן כי אם תשנו אותם, לא תצטרכו מרפאת שיניים בעתיד הקרוב!
חוסר תשומת לב למברשת השיניים
מברשת השיניים הינה האביזר החשוב ביותר שמשמש אותנו ברמה היומיומית לצחצוח השיניים ושמירה על בריאות הפה באופן כללי. לכן, זה מפתיע שרובנו לא שומרים נכון על מברשת השיניים, כמו החלפת מברשת שיניים לעיתים רחוקות בלבד, אי הקפדה על ייבוש מלא של המברשת לפני הצחצוח הבא, אי שטיפת המברשת לאחר כל צחצוח ועוד. זכרו, מברשת השיניים היא כר פורה להתרבות חיידקים ולכן צריך לדאוג לשטיפה שלה באופן יומיומי, להחליף אותה מיד כשנדמה שהיא נשחקת ולדאוג לייבוש מלא שלה לפני שנכסה אותה במגן או שקית כשאנו בטיול.
צחצוח מספר רב של פעמים
חלקנו סוברים בטעות שיש לצחצח שיניים מספר רב של פעמים ביום ושקיימת לכך השפעה חיובית על בריאות השן והפה. עם זאת, חשוב לציין שצחצוח השיניים פעמים רבות במהלך היום יכול אפילו לפגוע באיכות השיניים שלנו ולהביא לשחיקתן, בייחוד כשפעולת הצחצוח נעשית באופן לא נכון, כפי שנסביר בהמשך. במקום הצחצוח הרב, נמליץ להשתמש במי פה איכותיים באופן יומיומי ולאחר כל ארוחה. שילוב צחצוח נכון עם מי פה יכול לסייע פלאים לבריאות השן והחניכיים.
צחצוח לא נכון
נכון, מאז שהיינו ילדים אמרו לנו שצריך לצחצח מסביב לכל שן ולהשקיע תשומת לב רבה, אבל לא תמיד הזהירו אותנו מפני צחצוח חזק מדי וכד'. ככלל, ההמלצה הינה לצחצח למשך דקה שלמה ולהימנע מלחיצות על השן, שיכולות לפגוע בשיניים ולגרום בנוסף לנסיגת חניכיים. אגב, יש לנו נטייה טבעית לצחצח חזק יותר בצד הנגדי ליד החזקה שלנו, כלומר אם אנחנו ימניים, סביר להניח שנצחצח חזק יותר את הצד השמאלי של הלסת ובכך נגרום שם יותר נזק, אז שווה לשים לכך לב. אם יש חשש שכבר פגעתם בשיניים (אם אתם מרגישים כאב), עדיף לגשת למרפאת שיניים בהקדם.
צחצוח אחרי שתיה של מזונות ומשקאות מוגזים, חומציים או מתוקים
שלא תבינו לא נכון, בוודאי שצריך לשטוף את הפה לאחר צריכה של מזונות מתוקים וחומציים, אולם לא בהכרח על ידי צחצוח. עדיף לשטוף את הפה תחילה עם מים או מי פה בלי לצחצח, כדי להסיר את שאריות המזון שיכולים להתפזר לנו עוד יותר בין השיניים ולגרום לנו נזק, ורק לאחר מכן לצחצח.
בחירה במשחה או מי פה ללא חומרים פעילים
קיימות בשוק משחות שיניים או מי פה שנועדו בעיקר לשנות לנו את הטעם ופחות לטפל בשיניים. שימו לב לכך פעם הבאה, כשתרכשו משחת שיניים והבטיחו כי אתם רוכשים מוצר עם חומרים פעילים. לא בטוחים מהו חומר פעיל נכון? כל מרפאת שיניים תשמח לספק לכם את המידע הזה ולתת לכם המלצות למשחות המתאימות למצב השיניים שלכם.
>>> אחרי שנפרדתם מהרגלים רעים לשיניים, קראו כאן על הרגלים טובים (!) שכדאי לאמץ