מחקר מצא: טיפול שיננית בהריון, בריא גם לעובר

תקופת ההיריון נחשבת לתקופה מעט מורכבת בנוגע למרבית הטיפולים הרפואיים. זאת, לא רק מאחר ואצל האישה ההרה הפעילות ההורמונאלית גבוהה יותר מהרגיל (ולכן, גופה רגיש יותר לכל שינוי או טיפול) אלא שזו נחשבת גם תקופה מכרעת לבריאותו של התינוק המתפתח בה.

ולכן, כל חומר שאליו היא נחשפת במהלך הריונה (בעיקר בטרימסטרים הראשונים שלו) חושף, ישירות, גם את התינוק שלה להשפעותיו, שחלקן, עלולות להיות מכריעות עבורו ולהשפיע עליו להמשך חייו. מאחר וכך, ישנם לא מעט חומרים וטיפולים רפואיים שאותם לא מומלץ לבצע בעת ההיריון. אולם, למרות האמונה הרווחת עד לפני כעשור – טיפול שיננית הרצליה אינו נמצא ביניהם. וכיום, בזכות מחקר שהתפרסם, יש לנו גם את הסימוכין לכך.

מאידך, מאחר והמדובר בהיריון (תקופה קריטית, שהיא שונה מאד בין אישה אחת לאחרת) חשוב מאד להתייעץ פרטנית עם הרופא המטפל, לפני ביצוע כל טיפול (כולל טיפול אצל שיננית).

טיפול שיננית בהיריון – מספר דברים שחשוב לדעת

בעיות בשיניים בעת ההיריון אכן עלולות להוביל ללידה לפני תאריך הלידה המשוער – ממחקר של אוני' הרווארד עולה, כי נשים הרות בעלות נטייה ידועה לבעיות בחניכיים, אשר הקפידו על ביקוריהן הסדירים אצל שיננית ואצל רופא שיניים בהרצליה גם במהלך הריונן, הפחיתו את הסיכון להתרחשות לידה מוקדמת בכ-34%. זאת, מאחר ומעבר החיידקים מהחניכיים אל מחזור הדם מכניס את הגוף לסטרס, שכתוצאה ממנו עלולות להתרחש תופעות כלידה מוקדמת, זיהום אפשרי במי השפיר, וסיבוכי היריון נוספים, שכיום, ניתן למצוא בינם לבין בעיות בשיניים ובחניכיים קשר ישיר.

מרבית טיפולי השיניים נחשבים כמותרים לביצוע גם בתקופת ההיריון – מובן לגמרי, כי המצב האופטימאלי הוא כניסה להיריון בעת שהשיניים והחניכיים במצב טוב, שאינו מצריך ביצוע של טיפולים, אלא רק דורש את הבדיקות השגרתיות וטיפול שיננית. אולם, אם מתעוררים כאבי שיניים או שמתעורר צורך בטיפול מסוים, אין סיבה ממשית לדחות טיפול, וזאת, מאחר וכיום, כמעט כל טיפולי השיניים הקיימים נחשבים כבטוחים לביצוע גם בעת ההיריון. יוצאי דופן מכך הם תהליך הלבנת השיניים והשתלות השיניים, כשכלל האצבע המנחה הוא שבמידה ואין המדובר בטיפול דחוף שלא ניתן לדחותו, עדיף להמתין עם ביצוע הטיפול עד לאחר הלידה. טיפול שיננית, כאמור, נחשב לטיפול חיוני שאותו חשוב לבצע גם במהלך ההיריון.

ההיריון, אמנם, אינו פוגע בשיני האישה ההרה, אבל החניכיים, מצד שני, רגישות יותר בזמן ההיריון – בשל אותם הורמונים מפורסמים שהתגברותם מאפיינת את תקופת ההיריון, החניכיים הופכות לרגישות בהרבה יותר מאשר בתקופה רגילה. רגישות זו עלולה להתבטא בדימומים בעת הצחצוח, ולכן, למרות אי הנעימות שעלולה להיגרם, חשוב להמשיך ולצחצח את השיניים בעדינות אבל באופן סדיר, ואף להקפיד על ניקוי סדיר של אבן השן אצל שיננית.

ולא ניתן לסיים מאמר על היריון מבלי להזכיר את הבחילות..

למרות הדחף הטבעי לצחצח שיניים מיד לאחר ההקאה, מומלץ להמתין מעט. חומציותו של הקיא פוגעת באמייל של השיניים והופכת אותן לרגישות מאד. לכן, כשלב ראשון, יש לשטוף את הפה במים פושרים, להמתין מספר דקות ורק אז לצחצח את השיניים בעדינות ועם משחה שאינה מקציפה. גם אם, בחודשי ההיריון הראשונים, המשחה עלולה לגרום לבחילות, חשוב שלא לוותר על צחצוח השיניים הסדיר, אפילו במחיר של הקאה לאחריו.

מרפאת בינת השן לצידכם בכל תקופה בחייכם!

צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

Call Now Button דילוג לתוכן