בדיקה שגרתית אצל רופא שיניים: כל כמה זמן מומלץ?

מחלות חלל הפה, בהגדרתן, משתרעות על מגוון סוגים רחב, ממחלת העששת (שמוכרת לנו בדמות אותם חורים מציקים בשיניים), דרך מחלות החניכיים השונות וכלה בנגעים שעלולים לפגוע ברקמות הרכות (כדוגמת סרטן הפה).

הבדיקה התקופתית שלכם אצל רופא שיניים בהרצליה עשויה לסייע במניעתם ובזיהויים המוקדם של מרבית המחלות ומצבי הבריאות הללו. וכאן, כמובן עולה השאלה ההגיונית, מהי תדירותה המומלצת של אותה בדיקה שגרתית תקופתית?

כל כמה זמן מומלץ לבקר אצל רופא שיניים?

אם נניח שאתם בני שלושים וקצת, אין לכם בעיות שיניים וחניכיים מיוחדות, ובאופן כללי, ניתן לומר שבריאותכם הכללית היא טובה, באופן סכמטי לגמרי, ניתן לקבוע שתדירות הביקור אצל רופא שיניים תעמוד על, פחות או יותר, אחת לשנה. זה, כמובן, כללי ביותר, מכיוון שישנם לא מעט גורמי סיכון שמעלים את תדירויות הביקורים אצל רופא השיניים. ביניהם – נטייה תורשתית לעששת, למחלות חניכיים ולמחלות שונות של חלל הפה, צריכה (זמנית או קבועה) של תרופות מסוימות, צריכת אלכוהול, עישון, נטייה לאכילת מאכלים עתירי סוכרים / עתירי פחמימות ואהבה לממתקים דביקים (טופי, מסטיק, מרשמלו ודומיהם). במקרים כאלה, תדירות הבדיקות הנדרשות תעלה והיא, לרוב, תעמוד על אחת לחצי שנה ומטה מכך.

מה כוללות הבדיקות שמבצעים רופא שיניים ושיננית?

עבור מרבית המטופלים הבריאים, תדירות הביקור אצל שיננית (כמו גם הטיפול המונע שהיא מבצעת, במקרה הצורך) תהיה אחת לשישה חודשים. ביקור כזה יכלול, על פי הצורך, מתן הדרכה שמטרתה הגדלת המודעות של המטופל לצורך בשמירה על חלל הפה (שגרת היגיינת הפה, תזונה בריאה והקניית הרגלים נכונים), סילוק רבדי האבנית שמצטברת בין ביקור אחד לבא אחריו על השיניים וביניהן, פעולות לניקוי שטחי השיניים וביצועם של טיפולי המניעה השונים (איטום חריצים באמייל השן, שימוש במשחות פלואוריד וכד').

הבדיקות הקבועות והשגרתיות שמבצע רופא השיניים מטרתן לאתר חריגות מהנורמה הסטנדרטית של הפה הבריא. כלומר, איתור סימני דלקות, עששת וחריגות נוספות. לשם כך, יבדוק הרופא את אזור פניו של המטופל חיצונית (שפתיים ובלוטות לימפה תקינות בגודלן), ואת כל פנים חלל הפה (הריריות, פנים הלחיים, חך ולשון), את שלמות השיניים וצבען ואת בריאות החניכיים וצבען.

לרוב, עם התעוררות חשד כלשהו בליבו של רופא השיניים, הבדיקה שהוא יבצע עשויה לכלול (מעבר לבדיקות החיצונית והפנימית הבסיסיות) גם ביצוע צילום רנטגן מסוגים שונים. בדיקות אלו יאפשרו לרופא/ה אבחון סימני תחילת עששת בשיניים וביניהן, תחילת התפתחות בעיות מסוגים שונים מסביב לשורשי שיניים ובדיקת בריאותה של עצם הלסת האוחזת ומייצבת את מערכת השיניים בפיו של המטופל.

מזמן לא נבדקתם? המומחים של מרפאת בינת השן עומדים לרשותכם!

אחד מהדברים שבהם אנחנו, אנשי מרפאת בינת השן, גאים מאד, הוא היכולת שלנו ללוות את מטופלינו לא רק בעת הצורך (בעת סתימת חור בשן, השתלת שיניים או צורך בטיפול שורש), אלא גם בין הטיפולים, בזמן הבדיקות הקבועות, השגרתיות. מוזמנים, אף אתם, ליהנות מהטיפול המקצועי האישי והמתמשך!

צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

Call Now Button דילוג לתוכן