בניגוד להליכים דנטאליים אחרים, בכל המדובר על השתלת שן או שיניים, חשוב לדעת, כי התהליך אינו מסתכם עם סיום הפרוצדורה הכירורגית עצמה, אלא כי מתלווה לניתוח גם תקופת החלמה, שאליה, חשוב להתכונן, הן מהבחינה הפיזית והן מהבחינה הנפשית.
תקופת החלמה זו עשויה להתגלות כמאתגרת לא פחות מהניתוח לכשעצמו, ובמקרים מסוימים – אף בעייתית, מורכבת, מאתגרת וכואבת יותר ממנו. ריכזנו עבורכם מספר טיפים לאחר ביצוע שתלים דנטליים שיוכלו לסייע לכם לעבור את התקופה הנחוצה (והלחוצה) הזו בשלום.
טיפים לאחר ביצוע שתלים, חשוב לגעת
ראשית, חשוב לזכור כי זמן ההחלמה הינו אינדיווידואלי ומשתנה ממנותח למנותח, אולם, פרק הזמן המינימאלי להחלמה הוא יומיים ומעלה, כך שכדאי להתכונן לכך. בתחושת אי הנוחות אתם עלולים לחוש כשעתיים עד ארבע שעות, בחלוף השפעתה של ההרדמה המקומית.
מה אוכלים אחרי השתלת שיניים?
טרם חלוף השפעתה (כשעתיים וקצת לאחר תום הניתוח), רצוי לאכול דבר-מה ולקחת כדורים משככי כאבים, במינון שעליו ממליץ רופא שיניים בהרצליה מצוות בינת השן. במשך 24 השעות שלאחר מכן, הקפידו על אכילת מזונות רכים וקרים, כדוגמת גלידה, רסק תפוחים, מוצרי ומעדני חלב וכן הלאה.
תופעות הלוואי האפשריות
נפיחות באזור השן המושתלת נחשבת כתופעת לוואי טבעי ונפוצה. לרוב, כשלושה או כארבעה ימים מים הניתוח, הנפיחות עלולה להחמיר, אולם משתפרת בימים שאחר מכן. נורת אזהרה צריכה להידלק אם בחלוף שבוע ממועד הניתוח הנפיחות אינה יורדת, שכן, יתכן כי המדובר בזיהום שמחייב פניה מיידית לרופא. הנפיחות הרגילה עלולה לגרום לקשיים בבליעה, בפתיחת הפה ולעיתים, אף לתחושת נימול בלשון. כל עוד אין המדובר במצב של זיהום (כאמור, אותו ניתן לזהות באמצעות הנפיחות, ובאמצעות עוד תופעות שאותן מיד נפרט) – כל התופעות הללו הן טבעיות ועתידות לחלוף.
זיהום – סימנים להתפתחות דלקת מקומית
הסימנים להתפתחות זיהום עשויים להתבטא בעליית החום. כך שאם החום שלכם עולה על 38.6, פנו מיד לרופא המטפל לקבלת הנחיות נוספות. גם תחושת חום באזור המטופל, תחושה של "דופק" או הצטברות מוגלה באזור, אף הן, עשויות להעיד על התפתחות זיהום, דבר המחייב פניה לרופא המטפל.
דחיית השתלים
לעיתים, גם על אף שניתוח השתלת שיניים מבוצע בידיים מהימנות ומקצועיות, מתרחשת דחייה של השתל והוא אינו נקלט כהלכה. תחושת אי יציבות של השתל, במיוחד בזמן לעיסה או דיבור והופעת סימני דלקת או זיהום, עלולות להעיד כי המדובר בכך שהשתל שלא נקלט היטב, ויש לפנות לרופא השיניים.
טיפים מה לא מומלץ לעשות לאחר ביצוע שתלים?
על אף שחשוב מאד לשמור על היגיינת הפה לאחר הניתוח, חשוב לעשות זאת נכון – יש לצחצח את השיניים ביסודיות אולם בעדינות כיממה לאחר הניתוח, ולבצע שטיפה של הפה במי מלח פושרים. ממי פה, חובה להימנע לפחות שבועיים לאחר הניתוח.
גם אם אתם מעשנים (עוד לא הפסקתם?!) אסור לכם לעשן יממה לאחר הניתוח, זאת, מכיוון שהעישון מגביר את הסיכונים לדחיית שתלים ולהתפתחות זיהום בפה.
יש לנוח לפחות 14 יום מכושר ומפעילות גופנית מאומצת. את החזרה לכושר יש לבצע בצורה הדרגתית, ורק לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל.
צוות מרפאת בינת השן עומד לצידכם לאורך כל התהליכים הדנטאליים הנדרשים לכם, בניסיון, במיומנות וביחס אישי מקצועי וחם.