סימני דחיית שתל שיניים: הסימנים שצריכים להדליק אצלכם נורה אדומה

ניתוחי שתלים בשיניים מציעים, כיום, את הפתרון היעיל והמתאים ביותר לכל מי שסובל מאובדן שיניים מקומי ו / או נרחב.

אולם, יחד עם זאת, בדומה לניתוחים אחרים הכוללים השתלה, לעיתים, ללא קשר לאיכות הניתוח או הרופא המבצע אותו, הגוף האנושי עלול לדחות את הגוף הזר המושתל בו. זאת, מאחר וכפי שציינו בעבר לא מעט פעמים, בתהליך השתלת שן / שיניים, מוחדר ומוברג אל עצם הלסת של המטופל שתל דמוי בורג (גוף זר), המשמש כבסיס לכתר השן. אצל מרבית המטופלים, קשה מאד יהיה לצפות מראש, לפני ביצוע ניתוח שתלים בשיניים הראשון האם השתל ייקלט או יידחה, אולם כבר עם הופעת הסימנים הראשונים לדחיית השתל, חשוב להגיע לבדיקה אצל הרופא המטפל!

מה הן הסיבות הנפוצות לדחיית שתלים בשיניים?

מחלת חניכיים סמויה או כזו שלא טופלה כהלכה – כ-80% מהאנשים שגילם מעל לגיל 40 מתמודדים עם דלקות חניכיים או עם מחלות חניכיים בשלביהן המוקדמים. לעיתים קרובות, כשמבוצעת השתלת שיניים בזמן שקיים מצב דלקתי (אפילו סמוי) בפה, זיהום עלול להיווצר מסביב לשתל/ים, והדלקת שתתפתח באזור השתל/ים, תפחית באופן משמעותי את סיכוייהם של השתלים לשרוד. 

מיקומו של השתל אינו מדויק – שתל, מעצם מהותו, אמור להוות תחליף לשורשי השיניים הטבעיות, וככזה, מיקומו חייב להיות מדויק בתוך הלסת. המיקום הנכון של שתל מאפשר לרקמות שסביבו לתמוך בו ולעגן אותו ומבטיח את שרידותו לאורך זמן. כשהשתל אינו ממוקם כהלכה, הרקמות שסביבו מאפשרות חדירת חיידקים מזהמים, הגורמים לדלקת ולדחיית השתל.

היגיינת פה לקויה – לעיתים, כתר השן או הגשר המורכבים על השתל, אינם מאפשרים את הגישה הנחוצה לאזורים הזקוקים לניקוי, וכך, גם אם נתאמץ, לא נצליח לשמור על ההיגיינה הנדרשת מסביב לשתל/ים. הצטברות שאריות המזון והתפתחותם של החיידקים באזור השתלים, יובילו להתפתחות דלקת ולכישלון ההשתלה.

מה הם הסימנים האפשריים לדחיית שתל?

על אף שמרבית השתלות השיניים נוחלות הצלחה ושיניים מושתלות מסוגלות לשרוד עשור שנים (ולעיתים, אפילו יותר מכך), במקרים מסוימים עלולה להתרחש דחייה של השתל, בין אם בסמוך למועד ניתוח ההשתלה או שנים לאחריו. הסימנים האפשריים שעלולים להעיד על דחייה כזו מתחלקים לשני סוגים:

סימני הדחייה המוקדמת (המופיעים בפרק זמן של עד לשנה ממועד ביצוע ניתוח ההשתלה) וכוללים נפיחות באזור ההשתלה שאינה מתפוגגת גם לאחר המועד הטבעי שלה, תחושות כאב (בין אם במגע באזור המושתל ובין אם בלעדיו), רגישות לחום / קור וחוסר נוחות באכילה, התרופפות השתל, הצטברות מוגלה באזור השתל, ריח רע הנודף מהפה או טעם מר.

סימני דחייה מאוחרים  (מופיעים בפרק הזמן העולה על שנה מאז ההשתלה) – קשים יותר לזיהוי, בעיקר מאחר והם נראים (ומרגישים) כסימני דלקת חניכיים קלה (נפיחות ואדמומיות החניכיים באזור, דימומים קלים בעת הצחצוח וכן הלאה).

עברתם השתלת שיניים? מרפאת בינת השן מלווה אתכם כל העת!

השתלת שיניים היא, כיום, הדרך היעילה יותר להחזיר את הגלגל לאחור ולהשיב לעצמכם את כושר הלעיסה והדיבור, גם בעת אובדן חלקי / מלא של שיניים. אולם, בנוסף לחשיבות שיש לאיכות הניתוח ומיומנותו של הרופא המבצע אותו, חשוב גם להיות מודעים לסיכון של דחיית השתל ולזהות את התהליך מיד עם תחילתו. אנשי המקצוע המנוסים של מרפאת בינת השן עומדים לרשותכם בכל עת!

צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

Call Now Button דילוג לתוכן