שתלים דנטליים – הפתרון הטוב ביותר לשיקום הפה

שתלים דנטליים הם כנראה ההמצאה הגדולה ביותר בתחום רפואת השיניים. הם מאפשרים למעשה להחזיר את החיוך לאדם שאיבד אותו בגלל בעיות בשיניים. אחרי טיפולי שורש, עקירות ולפעמים אובדן שיניים, שתל דנטלי מחזיר עטרה ליושנה ויוצר את המראה הבריא, את החיוך המושלם שרבים מקווים להחזיר לעצמם.

שתלים דנטליים לא רק משפרים את המראה החיצוני, אלא גם מחזקים את הביטחון והדימוי העצמי אצל רבים שסבלו במשך שנים מבושה בגלל מראה השיניים שלהם. מבחינה בריאותית, הם מסייעים למי שסבל עד כה מבעיות לעיסה, בגלל אובדן שיניים, ללעוס את סוגי המזון השונים ללא כל בעיה.

בנוסף, בניגוד לשיניים תותבות שאינן קבועות בפה, שתלים דנטליים מחזיקים מעמד לאורך זמן, יציבים וקבועים, כך שאין צורך לפחד מאובדן השיניים או חוסר התאמתן לפה.

קצת היסטוריה רפואית לא תזיק

שתל דנטלי כפי שאנחנו מכירים אותו היום הומצא בשבדיה בשנות החמישים של המאה הקודמת, על ידי האורתופד פר אינגוור ברנמרק. הוא גילה שבאמצעות טיטניום אפשר ליצור מחדש רקמות עצם. התאחות העצם סביב החומר הזר הזה, גרמה לו להבין שניתן ליצור שיניים חלופיות מבלי שאלו יידחו על ידי הגוף. זו הייתה תחילת הדרך בעולם שיקום השיניים.

השתלים סיפקו מענה למטופלים שסבלו מאובדן שיניים, הן בגלל עקירות והן בגלל מכה, נפילה או מחלה. השתל הצליח להחליף בהצלחה את שורשי השן ולאפשר ליצור בסיס לשיניים קבועות העשויות מחומרים עמידים.

את השתלים מחדירים לחלל החניכיים באמצעות הצמדה אל העצם, ולכן צריך לדאוג שהעצם תהיה עבה מספיק ומתאימה לכך. עצם צרה לא מאפשרת השתלת שיניים ולכן בדרך כלל יקדים את תהליך החדרת השתל, תהליך נוסף של השתלת עצם.

לאחר השתלת העצם ניתן להתקין שתל ועליו את השן החדשה.

ההבדלים בין שתלים שונים

שתלים נבדלים זה מזה בכמה קריטריונים. הקריטריון העיקרי הוא סוג החיבור. ישנם שתלים דנטליים בעלי חיבור משושה חיצוני ואחרים בעלי חיבור משושה פנימי. ההחלטה איזה שתל דנטלי להתקין נעשית באחריות רופא השיניים המתמחה בשיקום הפה.

קריטריון נוסף הוא שטח הפנים. ככל ששטח הפנים של השתל קטן יותר, כך החיבור רעוע יותר. לכן חשוב לבחור בשתלים עם שטח פנים גדול ולרוב מחוספס.

מתי נחליט להתקין שתלים דנטליים?

כאמור את השתלים הדנטליים אנחנו מתקינים בדרך כלל לאחר אובדן שן, אבל לפעמים תהליך השתלת השיניים מתחבר לתהליך שיקום פה מהותי יותר.

כך למשל כאשר רופא השיניים רואה שיש צורך בטיפולי שורש או בעקירות, והוא צופה אובדן שיניים. במקרה כזה יעדיף הרופא להסיר את השיניים הבעייתיות ולהתקין במקומן שתל שישמש לשן חלופית.

במקרה נוסף, כאשר השן שבורה ועלולה להישבר עוד יותר במהלך הזמן, יחליט הרופא להסיר אותה ולהתקין במקומה שתל.

ישנם מקרים בהם כל חלל הפה דורש שיקום ובמקרה כזה ייתכן והרופא יחליט לבצע השתלת שיניים נרחבת ולהחליף את מרבית השיניים בפה, בהתאם לצורך.

תהליך התקנת שתלים דנטליים יכול להיערך כמה חודשים, זאת משום שיש להתייחס למצב העצם בפה. במקרים בהם דרושה השתלת עצם לפני השתלת השיניים, ייקח התהליך כמה חודשים – עד שהעצם תחלים ותתאחה.

למרות שמדובר בתהליך דרמטי, חשוב לזכור שהתוצאה דרמטית לא פחות. במקרים רבים מדובר בשיקום מוחלט של הפה ובשינוי מהותי של המראה.

צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

Call Now Button דילוג לתוכן