שתלים דנטלים ללא הרמת סינוס, כי לא תמיד זה הכרחי

שתל דנטלי הוא אחד מהטכניקות החדישות שמציעה כיום הרפואה הדנטאלית למי שסובלים מאובדן שיניים, בין אם מחמת הזנחה ובין אם בשל הגיל.

בדרך כלל, השתלת שן / שיניים תדרוש פעולות מקדימות מסוימות, שאחת מהן עשויה להיות הרמת סינוס. אולם לא כל השתלת שיניים תצריך, באופן אוטומטי, גם הרמת סינוס. המאמר שלנו הפעם יעסוק במקרים בהם השתלת השיניים לא תהיה מלווה בהליך זה.

מהי הרמת סינוס ומתי אתם עשויים להזדקק לה?

ככלל, ניתן לומר כי מידותיו של השתל הבורגי היציב הקטן ביותר הן קוטר של 3.5 מ"מ ואורך של כ-10 מ"מ. על מנת להשיג עיגון יציב בעצם הלסת, במקביל לאי פגיעה בעצבים שבאזור, רוחבה, עומקה וצפיפותה של עצם הלסת יצטרכו להיות בהתאם למידות השתל הנדרש.

הסינוסים הם אתם חללים שממוקמים בעצמות הפנים, בשני צידיו של האף כמו גם מעל ללסת העליונה שלנו. לפעמים, בעת תכנון השתלת שתל דנטלי בלסת העליונה הצילום המקדים שנעשה מראה כי העצם שממנה עשויה הלסת העליונה אינה צפופה מספיק בכדי לספק לשתל העתיד להיות מורכב בה בסיס שהוא יציב דיו בכדי לעגן את השתל בהצלחה. סיבות נוספות לצורך בביצוע הרמת הסינוס שמקדימה השתלת שן עשויות להיות גובה עצם או כמות עצם לסת שאינן מספקות. במצב כזה, השתל המורכב עלול לעבור את כל שכבת העצם הקיימת ולהגיע אל חלל הסינוס. הרמת הסינוס מסוגלת לספק לאותה עצם לסת עליונה את הצפיפות והנפח הנדרשים לה בכדי למקם את שתל השן בצורה יציבה ובטוחה.

אם כן, מתי לא תזדקקו להרמת סינוס לפני ביצוע שתל דנטלי?

על בסיס הנאמר קודם לכן, ישנם מספר מקרים בהם לא תידרש הרמת סינוס:

  1. המקרה הראשון הוא המקרה בו כל התנאים (צפיפות עצם הלסת, כמו גם גובהה ורוחבה) מתאימים להשתלת שתל דנטלי מהסוג המתאים להשתלה שעל הפרק.
  2. המקרה השני הוא כשהשתלת השן אינה מבוצעת בלסת העליונה. במקרה של חוסר עצם בלסת תחתונה תידרש השתלת עצם ולא הרמת סינוס. על ההבדלים בין שתי שיטות עיבוי עצם הלסת תוכלו לקרוא במאמר קודם שכתבנו בנושא זה.
  3. המקרה השלישי הוא המקרה בו ישנה אפשרות לשימוש בשתלים זיגומטיים, שתלים המוחדרים לעצם הזיגומה (עצם הלחי) ולא עצם הלסת. לרוב, בשתלים הזיגומטיים ייעשה שימוש בהשתלות שיניים ללסת מלאה ולא בהשתלה של שתל שן בודד, ובמקרים בהם קיים חוסר קיצוני בכל עצם הלסת יושתלו ארבעה שתלים כאלה שיספקו את הבסיס היציב והאיתן לגשר השיניים החדש שיורכב. על שתלים זיגומטיים תוכלו לקרוא בפירוט רב יותר כאן.
  4. המקרה הרביעי הוא המקרים בהם ניתן להשתמש לצורך ההשתלה בשתלים הקצרים, אותם שתלים המכונים שתלי ביקון – Bicon. שתלים אלה אפקטיביים במצבים בהם עובי הלסת מגיע ל-5 מ”מ או יותר, אולם לא פחות מכן. על השתלים הקצרים, כתבנו בהרחבה במאמר זה.

לסיכום

ניתן להבין כי לא כל השתלת שיניים פירושה, בהכרח, הרמת סינוס או השתלת עצם. כיום, ישנם לא מעט טכניקות ואמצעים חדישים בהם ניתן למצוא פתרון מתאים שלא ידרוש שימוש בהשתלת עצם או בהרמת הסינוס (ושאת, כמובן, במקרים בהם התנאים מאפשרים זאת).

אנשי המקצוע של מרפאת שיניים הרצליה בינת השן מקפידים, כל העת, להתעדכן ולמצוא פתרונות חדשים ויעילים יותר!

צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

Call Now Button דילוג לתוכן