השתלת שיניים במאה ה-21

המיתוס האסוציאטיבי הרווח שעולה אצל מרבית האנשים כאשר מדברים על שיניים סינתטיות הוא הכוס עם השיניים התותבות לצד המיטה של סבא או סבתא. הופתענו מאד לגלות שחלק גדול, ואולי אפילו רוב האנשים, לא מודעים לחידושים הטכנולוגיים מרחיקי הלכת שפקדו את תחום השתלות השיניים, וגם לא מודעים כלל למהלך התהליך ולאופיו. בדיוק בשביל מקרים כאלו הקמנו את הבלוג.

במאמר הבא תוכלו להתעדכן וללמוד מה זה השתלת שיניים במאה ה-21 ואיך בדיוק זה עובד. יש לכם שאלות נוספות? אנחנו כאן להשלים, להרחיב וכמובן, לטפל, במלוא המקצועיות ותשומת הלב. מתחילים.

נעים מאד, שתלים דנטליים

השם הרפואי של מה שנהוג לכנות "השתלת שיניים" הוא "שתלים דנטליים". הם נקראים כך כי הם מושתלים בשורש השן. השתל הדנטלי הוא כמו סוג של בורג עשוי מתכת (טיטניום). ה"ברגים" הללו מושתלים אל תוך עצם הלסת במסגרת פרוצדורה כירורגית שנעשית בהרדמה מקומית.

שתלים דנטליים המדריך המלא על רגל אחת

השתלת שיניים מוצלחת דורשת תהליך יחסית ארוך ומורכב שלגמרי שווה את הסבלנות.

שלב ראשוןבחירת רופא לא פחות ממצוין. מנוסה, אמין, כזה שאתם משוכנעים באיכות התוצאות שלו וסומכים עליו בלב שלם באמת. הדבר הזה חשוב בכל הגזרות הרפואיות אבל במקרה הזה, אף יותר. ב 2015 הזהיר מבקר המדינה את הציבור בדבר החשיבות הגדולה של בחירת רופא לביצוע השתלות שיניים. זאת מאחר והחוק בארץ מאפשר לכל רופא שיניים לבצע את הפרוצדורה. אין צורך אפילו בהכשרה או השכלה רלוונטית. השתלת שיניים שמתבצעת באופן פחות ממדויק יכולה לגרום למי שעובר אותה כאבים, בזבוז כסף רב בעתיד ולמרבה הצער, גם נזקים בלתי הפיכים בחלל הפה. אי לכך, אם יש ספק – אין ספק. השלכות הבחירות הזאת ילוו אתכם בכל רגע בחייכם, אז כדאי לקחת בחירה מושכלת.

שלב שנילמידה ותכנון. השתלת שיניים היא לא עניין של מה בכך. לכן חשוב שהרופא ילמד אתכם לעומק; את ההיסטוריה הרפואית, את מצב הפה והשיניים, את הצרכים הפרטניים והאפשרויות שעומדים בפניכם. בחרתם ביחד עם הרופא בפתרון של שתלים דנטליים? מעולה. מכאן הרופא יתכנן את תוואי ההשתלה ואת מהלך הפרוצדורה. 

שלב שלישי – השלב שבו הכל קורה – הניתוח. המטופל מגיע לניתוח כאשר הוא תודרך מראש וערוך להרדמה מקומית. הסיבה להרדמה היא הצורך בחשיפה של עצם הלסת. הרופא מבצע חתך קטן בחניכיים וכך נחשפת העצם ואפשר להבריג את השתל הדנטלי לתוכה.

שלב רביעי – שלב של החלמה והסתגלות. בתוך פרק זמן של כשלושה עד כשישה חודשים, האזור מסתגל לשינויים שבוצעו. עצם הלסת מסתגלת לשתל והשתל נטמע בסביבתו החדשה. 

שלב חמישיהרכבת הכתר. את השתלים הדנטליים לא ניתן לראות. הם מוברגים אל תוך העצם והחניכיים נתפרות כך שהן מכסות את החתך. לאחר חודשי ההחלמה וההסתגלות, המטופל חוזר לרופא שמרכיב כיפת מתכת מיוחדת על השתל. כעבור מספר שבועות המטופל חוזר לרופא לשלב האחרון בתהליך: הרכבת הכתר. הכתר הוא החלופה הסינתטית לשן הטבעית. הוא עשוי מחרסינה ונראה בדיוק כמו שן רגילה. הנראות שלו היא טבעית יותר מאשר של שיניים תותבות. 

השתלת שיניים במקרים יוצאי דופן

התהליך שתיארנו כאן מתייחס להשתלות שיניים רגילות. במידה ומדובר במקרים מורכבים יותר כמו למשל עצם לסת פגועה או נסוגה, מטופלים בגיל שלישי בעלי מצב רפואי מורכב יותר, מטופלים חולי סוכרת ועוד. צוות הרופאים המתמחים בהשתלות שיניים ב"בינת השן" מיומן ומהוקצע בהשתלות מכל הסוגים ולכל האוכלוסיות. נשמח לעמוד לרשותם משלב הייעוץ ועד הרגע שבו תעמדו מול המראה ותגלו חיוך מנצנץ של מיליון דולר. הדרך לשם היא לא תמיד קלה או נעימה. היא דורשת סבלנות ומחויבות לתהליך. אבל כשיש מי שייקח אתכם יד ביד וילווה אתכם במסירות עד לתוצאות הרצויות, היא בהחלט נהיית פשוטה ונעימה יותר.

צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

Call Now Button דילוג לתוכן