קיבוע לאחר יישור שיניים: מדוע הוא חשוב ואלו סוגי קיבוע קיימים?

על אף שכולנו (או לפחות מרביתנו) מודעים לכך כי בכדי ליישר שיניים נצטרך להרכיב את האמצעי (גשר או קוביות) שיזיז את השיניים למיקומן החדש והרצוי לנו.

אולם, מה שהרבה אינם מודעים לו, הוא כי לאחר הסרת הגשר, יש צורך בקיבוע (רטנציה) שמטרתו הינה שימור תוצאות יישור השיניים ומניעת חזרתן של השיניים למיקומן המקורי, המקום שבו התחלנו את תהליך היישור. מדוע זקוקות, בעצם, השיניים לקיבוע זה? כמה זמן תצטרכו להרכיב אותו? את התשובות לשאלות תוכלו למצוא במאמר זה.

קיבוע לאחר יישור שיניים – מדוע שיניים שהן כ ב ר מיושרות זקוקות לו?

תהליכי יישור שיניים עשויים להימשך בין חודשים בודדים ועד לתקופה של שנתיים, במקרים החמורים. במהלך תקופה זו, השיניים מוזזות למיקומן החדש, אט אט, על ידי האמצעי יישור השיניים שעליו ממליץ רופא שיניים / אורתודנט המטפל בכם. בהדרגה, באמצעות הלחץ המופעל עליהן, השיניים זזות בתוך עצם הלסת, עד הגיען למיקום המיועד להן. מטרתם של אמצעי יישור השיניים השונים היא גרימת התזוזה המכוונת, ולא קיבוע השיניים במיקומן החדש. מאחר ועצם הלסת זקוקה לזמן הסתגלות למצבן החדש של השיניים, ללא השימוש בקיבוע, השיניים עלולות לשוב למיקום המקורי שלהן, או גרוע יותר, לסטות אל מיקום שונה. את תפקיד השמירה על השיניים במיקום החדש, ממלא הקיבוע, המחזיק אותן במיקומן החדש ומוודא כי הן אינן זזות ממנו, וכך הוא מאפשר ללסת להסתגל למצב, עד אשר רופא שיניים בהרצליה יאמר כי ניתן להסתדר בלעדיו.

סוגי הקיבוע הקיימים

את הקיבוע לאחר יישור שיניים ניתן לחלק לשני סוגים עיקריים – הקיבוע הנשלף והקיבוע הקבוע. הנפוץ יותר מביניהם ביותר הוא הקיבוע הקבוע שעשוי מחוט מתכת כמעט בלתי נראה ומודבק לשיניים. התקנתו מתבצעת על ידי רופא שיניים, אבל אינה מצריכה כל סוג הכנה מקדימה של השיניים, שכן ההצמדה לשיניים מתבצעת באמצעות הדבקה. הסוג השני של הקיבוע הוא הנשלף (פלטה או קשתית) המיוצרת על פי מידותיו של המטופל וניתנת להכנסה ולשליפה על ידי המטופל, ללא צורך בהתערבותו של רופא השיניים. הקיבוע הנשלף מורכב ביום ו / או בלילה על פי הנחיותיו של הרופא ויש להסירו בעת אכילה ובעת צחצוח השיניים.

הבחירה בין הקיבוע הנשלף לזה הקבוע נתונה לשיקול דעתו של הרופא המטפל, ומתבססת על קריטריונים כמו מצבן הכללי של השיניים, גיל המטופל, מצבו הבריאותי, אורח חייו ויכולתו להקפיד על שגרת הטיפול בהתקן, וכמובן, גם העדפותיו של המטופל.

משך השימוש בהתקן הקיבוע יהיה תלוי בנתוניו הפרטניים של המטופל – גילו, נטייתן של השיניים לתנועה, מחלות חניכיים אפשריות, הרגלי ההיגיינה הדנטאלית שלו ועוד. חלק מהמטופלים יצטרכו להרכיב את הקיבוע הנשלף אך ורק במהלך הלילה, בעוד האחרים ירכיבו אותו במהלך כל שעות היום ויוכלו לעבור להרכיב אותו רק לאחר מספר חודשים. ישנם גם מטופלים שבנוגע להם ההמלצה היא הרכבת מתקן קיבוע קבוע לאורך כל חייהם, יום ולילה.

עברתם תהליך יישור שיניים?

בואו לשמר את תוצאותיו במרפאת בינת השן!

צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

Call Now Button דילוג לתוכן