מה חשוב לדעת על עקירת שיני בינה

שיני בינה הן השיניים שאף אחד לא רואה, אך רובנו נחוש בהן בשלב זה או אחר של חיינו, כאשר ניאלץ לשבת בכסא רופא השיניים ולעבור עקירה כואבת. השיניים שממוקמות בחלק האחורי של הפה ומשמשות כשיני טחינה, בוקעות לעיתים קרובות בצורה לא נכונה. בכך הן מסכנות אותנו בשפע של בעיות שיניים מטרידות וכואבות.

 במאמר זה ננסה לשפוך אור על התהליך הלא נעים – אך החשוב – של עקירת שיני בינה ולהקל על כל מי שעומד בפני התהליך.

מתי נצטרך לעקור שן בינה?

לרוב נעקור שן בינה כאשר מתגלה בקרבתה עששת. העששת מתפתחת באזור זה של הלסת בדרך כלל כאשר שן הבינה לא מתפתחת כמו שצריך. העששת חודרת אל רקמות השן והורסת למעשה את כלי הדם והעצבים שנמצאים בתוכה, תוך כאבים לא פשוטים למטופל. זוהי הסיבה שבגינה נעקור שן בינה.

בנוסף, אנחנו מבצעים עקירת שן בינה כשהשן לא צומחת כמו שצריך. שיני בינה רבות צומחות בצורה לא סימטרית ופוגעות בשיניים אחרות. השן יכולה להיות כלואה בין שיניים אחרות, ולכן לא יהיה לה מקום להתפתח. אלו הם המצבים שבהם אנחנו עוקרים את השן.

כיצד מחליטים מי יעבור עקירת שן בינה?

רופאי השיניים מאבחנים את הצורך בעקירה לפי כמה קריטריונים. גיל המטופל הוא קריטריון רציני כיוון שייתכן שלאורך הזמן השן תבקע ותתפתח, לכן יש לשקול להמתין עד ששן הבינה תתפתח כראוי. הרופא בודק את פוטנציאל בקיעת השן ומחליט האם יש סיכוי שתתפתח.

לצד הנתונים האלו, לוקח רופא השיניים בחשבון את המצב הכללי של הפה ועד כמה המצב הזה מעיק על אותו מטופל. לעיתים קרובות השן מכאיבה, יוצרת תחושה לא נעימה ומפריעה למהלך החיים התקין של המטופל. זוהי סיבה מספיק טובה להוציא אותה.

הרופא נעזר בצילום של חלל הפה ובדיקת מיקום השן, המנח שלה בתוך הפה ומצב הפה באופן כללי על מנת להחליט האם כדאי לבצע עקירת שיני בינה

כיצד מתבצעת העקירה?

העקירה מתבצעת כתהליך כירורגי לכל דבר. הרופא המטפל הוא כירורג מתמחה ברפואת שיניים, אשר מבצע את תהליך העקירה תחת הרדמה, בדרך כלל הרדמה מקומית.

 לאחר שהאזור הורדם והמטופל אינו מרגיש דבר, דואג הכירורג ליצור חתך באיזור השן על מנת שיוכל לשחרר אותה ממקומה, לאחר מכן הוא מוציא אותה ומבצע את העקירה ודואג לסגירת החלל שנפער.

 

טיפול בשן בינה

 

מהן תופעות הלוואי לאחר עקירת שן הבינה?

לאחר עקירת שן בינה יסבול המטופל מתופעות לוואי שונות. מרבית המטופלים יסבלו מכאבים, שאפשר לטפל בהם באמצעות תרופות לשיכוך כאבים. הכאבים יחלפו לאחר כמה ימים. בנוסף, מרבית המטופלים סובלים מנפיחות באזור שבו התבצעה העקירה. הנפיחות היא כמובן תופעה נורמלית והיא אמורה לחלוף לאחר כמה ימים. לרוב ייתן רופא השיניים מרשם לאנטיביוטיקה שאמורה להפחית את תופעות הלוואי הללו.

תופעות לוואי נוספות יכולות להיות אדמומיות וסימנים באזור שבו התבצעה עקירת שן בינה כולל באזור הלחיים החיצוניים, דימומים מאזור העקירה, קשיים בפתיחה וסגירה של הפה ואי נוחות כללית. כאמור, מרבית התופעות חולפות בימים שלאחר העקירה. במידה והמטופל סובל מתופעות מתמשכות וחוסר נוחות כללי לאורך זמן, עליו לפנות לביקורת של הרופא ולקבל טיפול מתאים. 

את עקירת שן הבינה חשוב לעשות במרפאת שיניים מסומכת, אצל רופא כירורג המתמחה בעקירת שיני בינה. בנוסף, חשוב לדאוג לקבלת הוראות מדויקות כיצד לנהוג לאחר העקירה על מנת לעזור לאזור להחלים הכי מהר שאפשר.

צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

Call Now Button דילוג לתוכן