נסיגת חניכיים FAQs

איך מזהים נסיגת חניכיים?

נסיגת חניכיים היא תופעה מוכרת ושכיחה בקרב מבוגרים בכל הגילאים. עם השנים החניכיים נסוגות והשן נחשפת גם באזורים שיוצרים רגישות רבה.

אחד הסימנים הראשונים לנסיגת חניכיים היא רגישות לחום ולקור. כאשר אנחנו שותים משקה קר מאד אנחנו מקבלים תחושה לא נעימה וכך גם כשאנחנו אוכלים או שותים משקה חם. נסיגת חניכיים נראית לעין כאשר השיניים הופכות חשופות יותר והחיוך משתנה. לבסוף, נסיגת חניכיים יכולה ליצור בעיות רפואיות כמו כאבים חזקים או דלקות, דבר שיכול להוביל לניתוח חניכיים

מומלץ לשים לב לסימנים אלו ולהקפיד על ביקורת קבועה של רופא שיניים אחת לכמה חודשים, על מנת לדאוג שנסיגת החניכיים תטופל כבר בשלבים המוקדמים. 

כיצד ניתן למנוע נסיגת חניכיים?

נסיגת חניכיים היא אחת מתופעות הלוואי של מחלות החניכיים, והשלכותיה בלתי נעימות, הן ברמה האסתטית והן ברמה הבריאותית. בניגוד לחור בשן, הגורם בדרך כלל לכאב, נסיגת חניכיים עשויה להופיע ללא כאב, כך שהאדם כלל לא יבחין בה בשלביה הראשוניים.

כיצד ניתן למנוע נסיגת חניכיים?

ניתן להקטין את הסיכוי לנסיגת חניכיים במספר דרכים:

 

  • כמו כן, חשוב מאוד לבקר מדי חצי שנה אצל רופא השיניים, בין היתר על מנת לאתר מחלת חניכיים בשלביה ההתחלתיים ולטפל בה, בטרם תחריף ותתעורר נסיגת חניכיים.

 

  • יש לצחצח במברשת שיניים איכותית, בעלת סיבים שאינם קשים מדי, ולעשות זאת במתינות. מספיק לצחצח היטב פעמיים ביום, ואין צורך לצחצח בחוזקה. צחצוח תכוף מדי, הנעשה תוך הפעלת כוח, עלול לגרום נזק.

 

  • רצוי להימנע מהרגלים של הכנסת עצמים זרים לפה, החל מכרסום קצהו של עט ועד לכסיסת ציפורניים.

 

  • כמו כן, כדאי להימנע מעישון סיגריות – מכל בחינה בריאותית אפשרית, וגם על מנת למנוע נסיגת חניכיים.

זכרו – הקפדה על היגיינת הפה ועל ביקורים סדירים אצל רופא השיניים והשיננית תחסוך לכם אי נעימות וטיפולים מיותרים.

Call Now Button דילוג לתוכן