כך תיערכו לקראת השתלת שיניים

השתלת שיניים היא ניתוח כירורגי לכל דבר, שלפניו נדרשת הכנה – הן של המטופל והן של הרופא עצמו. כיצד נערכת הכנה להשתלת שיניים ומה כדאי לקחת בחשבון לפני שמתחילים בתהליך?

השתלות שיניים מהוות בעשורים האחרונים פתרון מצויין למי שרוצה לזכות בחיוך מושלם ובבריאות השיניים לאחר שיקום הפה. במהלך השנים אנחנו עוברים טיפולי שיניים שכוללים גם עקירות שיניים, מתמודדים עם צמיחה של השיניים לא תמיד לפי התמונה של החיוך המושלם ומתמודדים עם כאבים ובעיות שונות. על כל אלו עונה השתלת שיניים שמספקת לנו התחלה חדשה עם פה בריא יותר ושיניים חזקות ואסתטיות יותר. אלו הם הצעדים הדרושים לפני ההשתלה עצמה. 

 

השתלת שיניים

 

בדיקה ראשונית והכנת תוכנית טיפול

הרבה לפני שנקבע לכם תאריך לטיפול השתלת שיניים, אתם מגיעים אל רופא השיניים המטפל. הוא בודק את מצב השיניים ופוסק שהגיע הזמן לטפל בבעיות ולתקן את מצב הפה. ההשתלה יכולה לבוא כפתרון טוב לאחר מחלת חניכיים חמורה במיוחד, נשירה או נפילה של שיניים מסיבות שונות, תאונות או פציעות בפה וגם טיפולי שיניים שסופם בעקירה. למעשה, לאחר העקירה לרוב יותקן שתל או כתר שימלאו את החסר ויצרו את מראה הפה האסתטי.

התהליך מתחיל בבדיקות מקיפות של רופא השיניים שחייב להתמחות בשיקום הפה. הרופא יבדוק את הצורך בהשתלות, כמה השתלות והאם מדובר בהחלפה של שיניים אחדות או השתלות של קבוצות שיניים, בהתאם למצב הפה והלסת של המטופל. הרופא יכין תוכנית טיפול שתכלול בסופה את השתלת השיניים וישלח את המטופל לבדיקות הכנה.

הערכת המצב ובדיקות הכנה לפני השתלת שיניים

לאחר שהרופא במרפאת השיניים שלכם קבע שאתם זקוקים להשתלת שיניים, תעברו בדיקות שיאבחנו מה צריך לעשות לפני הניתוח עצמו. יש מטופלים שבגלל מצב החניכיים שלהם זקוקים להשתלות עצם לפני השתלת השיניים עצמן, כדי שלשיניים יהיה מקום נוח להיקלט ולהתבסס בו. אחרים זקוקים לפתרון בעיות מהותיות אחרות לפני ההשתלה עצמה.

בין הבדיקות המקיפות שנערכות לפני ההשתלה, נערכים צילומי רנטגן מקיפים של חלל הפה, אשר נותנים לרופא המטפל תמונה ברורה מאד של מצב הפה. לאחר שהרופא סוקר את צילומי הרנטגן, הוא יכול להחליט על אופן ביצוע ההשתלה.

 

בדיקת רופא שיניים

הרמת סינוס – טיפול מקדים בחלק מהמקרים

ישנם מקרים בהם חסרה כאמור עצם בחניכיים, מצב שנגרם בדרך כלל בגלל נשירת שיניים. במצב כזה לא ניתן לשתול בפה שיניים חדשות ולכן יש לבצע תהליך שנקרא הרמת סינוס. הרמת הסינוס מתבצעת על ידי רופא כירורג המתמחה בשיקום הפה והלסת לפי צרכי המטופל ומצב הפה.

ישנם שני סוגים של הרמת סינוס – הרמה פתוחה והרמה סגורה. ההרמה הפתוחה היא תהליך שמתבצע במקרה שבו העצם קצרה או מצומצמת, אז צריך להוסיף ולהשתיל עצם משמעותית. הרמת הסינוס הפתוחה נעשית על ידי יצירת פתח דרך עצם הלסת, הפרדה של רירית הסינוס והשתלת עצם מתחתיה. זהו ניתוח שכולל גם תפירה של המקום והחלמה של כמה ימים.

הרמת סינוס סגורה נעשית על ידי יצירת פתח קטן בהרבה, במקרים בהם יש עצם בלסת ויש צורך בתוספת קטנה יחסית. התהליך נעשה תוך פתיחה מינימלית של אזור הסינוס. לאחר טיפול הרמת סינוס יש להמתין בדרך כלל כמה חודשים. לרוב מבצעים את השתלת השיניים רק לאחר 9 חודשים, כשהעצם נקלטה והפה החלים.

מדידות והכנת שתלים דנטליים

לצד הטיפולים המקדימים לניתוח השתלת השיניים, עובד הכירורג כדי ליצור את השתלים הדנטליים המתאימים לכל מטופל, לפי הפיזיולוגיה של הפה שלו והצרכים הרפואיים. הכנת השתלים מתבצעת לקראת הניתוח וכוללת מדידות של הפה, צילומי רנטגן והדגמות.

לאחר כל הצעדים האלו מתבצעת למעשה השתלת השיניים, שההחלמה והביקורת לאחריה מהווים תהליך ארוך לכשעצמו. התוצאה הסופית – חיוך מושלם ובריאות הפה לאורך זמן – מצדיקה את הדרך הארוכה שעוברים המטופלים.

צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

Call Now Button דילוג לתוכן