ריח רע מהפה: מדוע הוא נגרם וכיצד נימנע ממנו?

ריח רע מהפה יוצר בדרך כלל תחושה לא נעימה, לא רק לסובבים אותנו אלא גם לנו בעצמנו. לכל אחד מאיתנו, ילד או מבוגר, יש לפעמים ריח לא נעים מהפה ולא תמיד אנחנו מרגישים בכך או יודעים את הסיבות לכך.

יש סיבות רבות להופעתו של ריח רע מהפה. רופאי השיניים מחלקים את הסיבות האלו לשני סוגים עיקריים: ריח רע שמופיע לאחר שינת הלילה והוא בדרך כלל לא מהווה סימן לבעיה בריאותית כלשהי וריח רע שנגרם בגלל חיידקים.

מצחצחים שיניים ונפטרים מהריח הטבעי

הסוג הראשון של ריח רע מהפה הוא אותו ניחוח שמתקבל כשאנחנו קמים מהשינה ועדיין לא צחצחנו שיניים. במקרה הזה, מדובר בריח שרובנו נפטרים ממנו בשמירה על הגיינת הפה. צחצוח השיניים מוחק את הרמזים לריח ומשאיר אותנו עם ריח רענן.

אם אתם מקפידים על צחצוח השיניים בבוקר ובערב, רוב הסיכויים הם שלרוב אתם לא סובלים מריחות לא נעימים מהפה, רק כאשר אכלתם משהו שיוצר ריח לא נעים.

הסוג השני של ריחות רעים, זה שנובע ממצב לקוי של השיניים, הוא זה שמדאיג בדרך כלל את רופאי השיניים.

מהן הסיבות הנפוצות לריח רע מהפה?

הגיינה לקויה באופן קבוע: כאשר אנחנו לא מקפידים על צחצוח השיניים נוצרת אבנית. זוהי הצטברות של חיידקים שיוצרים בעיות רבות בתוך השיניים. הבעיה הגדולה ביותר שיוצרת האבנית היא דלקות חניכיים שמובילות לסיבוכים רבים עוד יותר מריח רע.

כדי להימנע מראש מריח רע בפה ומבעיות כמו דלקות חניכיים, כדאי להקפיד על שגרת ניקוי קבועה של השיניים. צחצוח לפחות פעמיים ביום, שימוש בחוט דנטלי ושטיפות פה וביקור קבוע אצל השיננית יכולים למנוע ריח רע ותופעות נוספות.

עששת: העששת היא מחלקה חיידקית שבמהלכה מפרישים החיידקים גזים, אשר גורמים בין היתר גם לריח רע מהפה. העששת יכולה להיגרם משאריות האוכל שנרקבות בתוך חורי השיניים ויוצרות גם הן ריח לא נעים. לכן, כדאי להקפיד על הגיינת פה, להגיע לביקורת קבועה אצל הרופא ולא לאכול מזונות שיכולים לגרום לעששת – ממתקים, משקאות מתוקים וכדומה.

דלקות גרון: לא רק דלקות חניכיים גורמות לריח רע מהפה, אלא גם דלקת גרון פשוטה. צינון, יובש בפה, נזלת וכאבים בגרון – כל אלו הם תוצר של חיידקים. אלו מייצרים ריח רע בתוך הפה.

איך מטפלים בריח רע מהפה?

טיפול בבעיה הרפואית שגורמת את הריח הרע מהפה: בין אם מדובר בחורים בשיניים ובעששת או דלקות חניכיים שהתפתחו עם הזמן, חשוב לפתור את הבעיה באמצעות טיפול במרפאה. לפעמים מדובר בטיפול ארוך ולא מיידי, אבל שיקום השיניים יעזור לשמור על הגיינת פה טובה יותר ועל ריח נעים יותר.

  1. הגיינת פה טובה: שמירה על הגיינת הפה עם צחצוח שיניים פעמיים ביום, שימוש בחוט דנטלי ושטיפת הפה וביקור קבוע אצל השיננית.
  2. לעיסת מסטיק: הטיפול המהיר והיעיל ביותר הוא לעיסת מסטיק. עם זאת, חשוב שלא ללעוס מסטיק במשך שעות שכן זה עשוי לפגוע בשרירי הלעיסה.

צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

Call Now Button דילוג לתוכן