שיננית לילדים, מאיזה גיל כדאי להתחיל?

בנוגע לבעיות שיניים, בדיוק כמו בנוגע למרבית בעיות ומצבי הבריאות האחרים, ההמלצה הרווחת היא כי מניעת התהוות הבעיה מלכתחילה, הינה הדרך הנכונה להתנהלות בריאה.

יחד עם זאת, לא תמיד ניתן למנוע כל בעיה, ולכן, גם גילוי מוקדם יכול לסייע במניעת התפתחותה של בעיה והגעה למצבים מורכבים וכואבים. למשל, מעל לגיל מסוים, מומלץ לערוך בדיקות דם ובדיקות מסוימות אחת לשנה, בעוד שבכל המדובר על רפואת שיניים, ביקור אצל שיננית (בתדירות שנקבעת על ידה ובהתאם למצב הפה והשיניים) יכול לכסות את הצורך בביקורת רציפה על המצב הדנטאלי שלכם. אבל, באיזה גיל מתחילים?

למעשה, אתם יודעים מה? לפני שאנחנו מדברים על הצורך של ילדים בביקור אצל שיננית, בואו נדבר על ילדים ושיניים.

הרבה לפני שיננית – היגיינת הפה אצל תינוקות וילדים

את מסען, מתחילות השיניים שלנו שלנו עוד לפני שהתינוק נולד, שכן, שיניים ראשוניות מתחילות את היווצרותן כבר בלסתותיו של עובר מתחילת הטרימסטר השני להיריון (בחודש הרביעי, בערך), וכשתינוק יוצא לאוויר העולם, בלסתותיו כבר חבויים 20 נבטי שיניים ראשוניות. לכן, אמהות הרוצות לספק לתינוקן את התנאים הטובים ביותר להתפתחותן של שיניים בריאות, צריכות להקפיד על איזון תזונתן כבר בעת ההיריון.

השיניים הראשוניות (המכונות "שיני חלב") מתחילות את בקיעתן מהלסת, בערך, כשהתינוק מגיע לגיל 6 חודשים וממשיכות בכך, בערך עד הגיעו עד לגיל 30 חודשים (שנתיים וחצי).

כבר מעת הופעת השן הראשונה בפיו של התינוק חשוב ביותר להקנות לו את הרגלי צחצוח השיניים שילוו אותו לכל המשך חייו. בתחילה, כשהתינוק צעיר (בעת בקיעת השיניים הראשונות), תוכלו להשתמש באצבעון הגומי שמברשת רכה בקצהו, או, לחילופין בפד גזה רך. בגילאים האלו אין צורך להשתמש במשחה, שכן, העיקר הוא הצחצוח-עצמו שמסייע בהסרת שכבת שאריות הסוכרים ורובד החיידקים מהשיניים. הפעולה אף מגרה את ייצור הרוק בפיו של התינוק, דבר שגורם לניקוי פי התינוק. בצורה כזו, התינוקות מתרגלים לעצם ניקוי הפה, והפעולה אף מתקשרת אצלם להרגל היגייני ובריא.

בגיל שנה – הבדיקה הראשונה

את הבדיקה הראשונה המתמקדת בשיניים, מרבית הפעוטות יעברו בגיל שנה בערך, ומטרתה לוודא כי שיניהם צומחות בצורה התקינה. במהלך הבדיקה, יקבלו ההורים שם הדרכה שתעסוק ההיגיינה האוראלית ובתזונה הנכונה הנדרשת לצורך גדילתן של שיניים בריאות וחזקות. לאחר בדיקה זו, יגיעו הפעוט והוריו לבדיקות שגרתיות אצל רופאי שיניים בהרצליה בתדירות של אחת למספר חודשים (כחצי שנה).

שיני חלב ושיניים קבועות

על אף שהורים רבים טועים וחושבים כי הופעת סימני עששת בשיניים ראשוניות הינה חסרת משמעות, שכן, בכל מקרה, השיניים הללו עתידות לנשור ולהיות מוחלפות בשיניים הקבועות, אי טיפול בסימנים הראשוניים של עששת בעת שהם מופיעים, עלול לפגוע גם בשיניים הקבועות, מאחר והעששת היא מחלה מדבקת שמסוגלת להיות מדבקת גם בין שיני חלב לשיניים קבועות.

לכן, על אף, שלכאורה, הגיל הרשמי המומלץ לתחילת הביקורים אצל שיננית הוא 6-7 שנים, נדרשת התייחסות שוטפת ומיוחדת לשיניים כבר מגיל שנה ובתדירות של אחת למספר חודשים, על מנת להבטיח שיניים בריאות וחזקות בבגרותו של האדם.

> קראו גם: מתי נופלות שיני חלב

מרפאת בינת השן – מלווים אתכם מינקות ועד בגרות!

אנחנו, במרפאת בינת השן, מלווים אתכם משלב הינקות ועד לחייכם הבוגרים. צוות המרפאה המיומן שלנו יעשה הכל על מנת לספק לכם את הייעוץ הטוב ביותר, כמו גם טיפולים מקצועיים עדכניים בטכנולוגיות האיכותיות ביותר.

צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

Call Now Button דילוג לתוכן