אין ספק כי צחצוח השיניים והשימוש בחוט דנטאלי אכן מסייעים לנו בשמירת היגיינת הפה, ואת ההוכחה לכך ניתן לראות באורך הזמן שבו אנחנו מצליחים לשמור על שינינו בריאות.
האדם הקדמון, למשל, איבד את שיניו הקבועות בגיל צעיר מאד (המדענים מעריכים שבין 25 ל-30) ואם הצליח להגיע, באורח פלא, עד לגיל מופלג של 35 שנים, לא נותרה בפיו ולו שן אחת בריאה. עם השנים והתקדמות הרפואה והמודעות לצורך בהיגיינה (לא רק היגיינת הפה, אלא היגיינה אישית בכללותה) נוספו עוד ועוד תכשירים וכלים שסייעו לנו לשמור על בריאות הגוף בכלל ועל בריאות השיניים במיוחד. אולם, כיום אנחנו כבר מודעים לכך כי אין די בחוט הדנטאלי, במברשת ובמשחת השיניים (ואפילו לא די בהיגיינת פה קפדנית העושה שימוש, אך ורק, בהם) בכדי לשמור על השיניים שלנו בריאות לאורך זמן. כך שכיום, כל רופא שיניים בהרצליה (או בכל מקום אחר בארץ ובעולם) ימליץ לכם לשלב את השימוש במי פה בשגרת היגיינת השיניים השוטפת שלכם.
מי פה – איזה תפקיד הם ממלאים בשמירה על בריאות השן?
ההצטברות הטבעית של חיידקים ורובד הפלאק סביב השיניים וביניהן הגורמת להתפתחות עששת עלולה לגרום להיווצרות "כיסי" חיידקים, להתרחקות הרקמה הרכה המקיפה את השיניים (רקמת החניכיים) להרס שלה, ותוך כדי כך לחשיפת שורשי השיניים ולהתרופפות יציבותן. אמנם, את התפקיד המרכזי במלחמה בפלאק ובחיידקים ממלאות מברשות השיניים ומשחות השיניים (על סוגיהן השונים), אולם אף הם אינם מושלמים משתי סיבות: הסיבה הראשונה היא, כי מברשת שיניים, איכותית ככל שתהיה, אינה מסוגלת להגיע לכל מקום בפה, וישנם מקומות (למשל, רווחים בין שיניים צמודות מאד) שאליהם, סיבי המברשת לא יצליחו לחדור. הסיבה השנייה היא, כי עצם מלאכת הצחצוח עלולה ליצור שריטות מיקרוסקופיות בזגוגית השן. כך שאפילו לא נדרש צחצוח נמרץ מידי, אלא תספיק "סתם" דבקות קפדנית בהיגיינת השיניים בכדי לשחוק בצורה מתמשכת את זגוגית השן ולגרום לה נזק.
הסיבה הראשונה היא, אמנם, זו שהופכת את השימוש בחוט דנטאלי ובמי פה לשלבים רצויים בהיגיינת הפה השוטפת, אולם הסיבה השנייה היא זו שבאמת משמעותית לשימוש במי פה המכילים פלואוריד (פלואור).
כך שהשימוש במי פה מסייע לנו להיפטר מחיידקים שנותרו בפה ובין השיניים לאחר צחצוח השיניים והוא אף מחזיר לשיניים את הפלואוריד שהן מאבדות, אותו פלואוריד החיוני להן (ולנו) לצורך ההגנה על זגוגית השן.
צוות מרפאת בינת השן זמינים לייעוץ בבחירת המוצר המתאים
את הבחירה במי הפה (ובמיוחד במקרים של חניכיים רגישות) כדאי לעשות בעצה אחת עם רופא השיניים / השיננית במרפאת השיניים שבה אתם מטופלים, בעיקר לאור העובדה כי מדפי הסופר-פארמים מוצפים בסוגי מי פה שונים ומגוונים. אתם מוזמנים להתייעץ איתנו בנושא זה, כמו גם בנושאים אחרים הנוגעים לבריאות השיניים!