אבנית בשיניים – כיצד נמנעים וכיצד מטפלים

זו אחת התופעות השכיחות ביותר בתחום רפואת השיניים ולמעשה זוהי תופעה שמתרחשת כמעט אצל כל אחד מאיתנו, כבר מגיל צעיר מאד. אבנית בשיניים היא אותו רובד חיידקים אשר נדבק לשיניים וכוללת שאריות מזון, פסולת של תאים ובקטריות שונות. גם לרמת החומציות בפה יש השפעה על הופעת אבנית בשיניים.

כיצד נוצרת האבנית?

ככל שאנחנו מקפידים פחות על היגיינת הפה, כך הסיכוי להיווצרות אבנית בשיניים גדל מאד. במהלך הזמן, תוך שאנחנו צוברים לכלוך, שאריות מזון, פסולת תאים ורובד חיידקים, כך הופכת האבנית לסמיכה ונצמדת אל השיניים. הצטברות האבנית גורמת לנזקים למראה השיניים, לשינוי בגוון השן ולמראה הרבה פחות אסתטי.

האבנית נוצרת גם כשרמת החומציות ברוק שלנו משתנה באופן תדיר, ומעודדת בשינויי החומציות היווצרות של אבנית.

מהם הנזקים שיכולים להיגרם לטווח הארוך?

היווצרות אבנית בשיניים יכולה לגרום לנזקים קוסמטיים, אך לא רק. בין היתר האבנית היא קטליזטור להופעת דלקות חניכיים. ככל שנזניח יותר את הנושא ונתעלם ממנו, כך הסיכוי למחלות חניכיים חמורות גובר.

בנוסף, הופעת אבנית לאורך זמן, ללא טיפול, מחייבת בסופו של דבר התייחסות רפואית. בעוד ששמירה על היגיינת הפה באופן סדיר יכולה לעזור לנו לשמור על רמת אבנית נמוכה יחסית, ככל שכמות האבנית על השן תגדל נצטרך להיעזר בשיננית או ברופא השיניים כדי לטפל בבעיה.

לכן, כדאי לדאוג לטיפולי שיננית קבועים, שבמסגרתם מנקה השיננית את האבנית ודואגת שהשיניים נקיות.

כיצד ניתן להימנע מהופעת אבנית?

למעשה, לא ניתן למנוע באופן מוחלט את הופעתה של האבנית, שמופיעה באופן טבעי כאשר אנחנו אוכלים, כאשר רמת החומציות בפה עולה ומסיבות נוספות. עם זאת, ככל שנקפיד על הגיינת הפה כך נפחית את רמות האבנית בפה ונוכל להנות משיניים נקיות יותר.

הדרך הטובה ביותר להימנע מהופעת אבנית היא לנקות את השיניים. צחצוח שיניים קבוע לפחות פעמיים ביום במשחת שיניים שמסייעת להסרת אבנית, לצד טיפול קבוע אצל שיננית אחת לכמה חודשים. גם אצל ילדים כדאי להקפיד על צחצוח קבוע ועל ביקורת אצל רופא שיניים בהרצליה.

שיננית יכולה להדריך את הילדים כבר מגיל צעיר כיצד לנקות את השיניים בצורה נכונה ובכך להקטין את היווצרות האבנית בשיניים.

איך מטפלים באבנית?

היום ניתן לטפל באבנית באמצעות מכשור מתקדם הנעזר בטכנולוגיות לייזר ואולטרא סגול. באופן ידני, השיננית מנקה את האבנית לאט לאט ובזהירות תוך שהיא משתמשת במכשור ייעודי. המכשור שהשם שלו קצת פחות נעים לאוזן – מגרד, עוזר להסיר את האבנית גם ממקומות קשים.

במהלך תהליך הסרת אבנית, יבדוק רופא השיניים שאין השלכות נוספות להופעת האבנית, בין היתר כאמור דלקות חניכיים. במקרה כזה, הוא יחליט מה יהיה המשך הטיפול ויתכן שהדלקת תטופל באנטיביוטיקה או בטיפול אחר, בהתאם למצב הפה.

צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

Call Now Button דילוג לתוכן