אין צורך להכביד במילים כדי להמחיש את מידת חשיבותן של שיניים בריאות ואסתטיות. אם הפנים הן כרטיס הביקור של האדם, אז השיניים הן הלוגו.
החיוך והשיניים שהוא חושף הם נקודת המיקוד הראשונה שתופסת את תשומת הלב של הצופה. בעוד שאת צבע העיניים, למשל, לא תמיד ניתן לראות מרחוק, חיוך שחושף שיניים לבנות ובריאות, מרשים למרחקים. אבל מה קורה כשהחיוך חושף שיניים שחורות ורקובות? הרושם האינטואיטיבי שיתקבל אצל מרבית האנשים יהיה רושם של הזנחה, חולי וחוסר רצון או יכולת להתמודד. זה ממש לא הרושם הראשוני שאתם רוצים שאנשים מסביבכם יגבשו לגביכם, נכון?
אם כן, היום נלמד על שיניים רקובות: מה יכול לגרום לכך? איך נמנעים מזה? ומה קורה אם כבר נקלענו למצב הזה? אל דאגה! במרפאת שיניים בינת השן תמצאו פתרונות להכל.
הגורמים לשיניים רקובות
- גורמים פסיכולוגיים – הסיבה העיקרית שאנשים מגיעים למצב של שיניים רקובות היא שלא טיפלו בבעיה שהייתה קיימת בשן לאורך פרק זמן ממושך וזו החריפה עד רמת הריקבון. עששת שלא טופלה לאורך זמן, למשל, יכולה להוביל לריקבון של שן. יש אנשים שחוששים מהטיפול עצמו ודוחים את ההתמודדות כתוצאה מכך. אחרים סובלים ממצוקה כלכלית וחוששים לגשת ולבדוק מתוך הפחד שלא יעמדו בתשלומים. מדובר בפוביה חסרת היגיון שהרי הטיפול בשיניים רקובות הוא יקר הרבה יותר מאשר טיפול בשלבים מוקדמים יותר שמצריך פחות עבודה והתערבות.
- גורמים שקשורים לסגנון חיים – עישון, למשל, ידוע כמזיק לבריאות השיניים. העישון לבדו לא יביא להירקבות שיניים כל כך מהר (אם כי הוא גורם לפיגמנטציה בשיניים – אותם כתמים צהובים שאנשים עובדים כל כך קשה כדי להסיר), אבל אם נחבר ביחד מספר גורמים כמו אכילת מזונות עתירי סוכר, אי הקפדה על שגרת ניקוי מספקת ובנוסף לזה גם עישון כרוני – תרחיש של הירקבות שיניים אינו דמיוני כלל וכלל.
- גורמים גנטיים – בעניין הזה קיימות כל מיני אסכולות. ישנם רבים הסבורים כי הנטייה לריקבון היא גנטית ובהחלט קיימות דוגמאות לכך בשטח. מצב של הזנחת שיניים עד כדי ריקבון אצל ההורים ואז אצל הילדים וכך הלאה. גם כאן קיים אלמנט פסיכולוגי שמשפיע – אם ההורים מכתיבים נורמה ששיניים רקובות הן מצב תקין, הילדים יגדלו לחשוב שזה אכן מצב שהוא נורמטיבי. אבל אף אחד לא באמת חי בשלום עם שיניים שחורות ורקובות. לכן, בכל מה שקשור לבריאות שיניים, כדאי לא להסתמך על הגנטיקה אלא לקחת אחריות אישית ולייצר לעצמנו את המציאות הרצויה.
איך נמנע משיניים רקובות?
התנאי הבסיסי למניעת התפתחות מחלות שיניים שעלולות בסופו של דבר להוביל לריקבון השיניים, היא הקפדה על שגרת ניקוי יסודית, עקבית ורציפה. זה מתחיל מצחצוח שיניים יומיומי, לפחות פעמיים ביום, אם אתם רוצים יותר – כדאי שהצחצוח הנוסף יהיה אחרי הארוחות. אבל אפילו הצחצוח היסודי ביותר לא מנקה את השיניים במאה אחוז. שיירי מזונות נתקעים בין השיניים ואת אלו יש לנקות באמצעות חוט דנטלי, מכשיר סילונית ו/או אביזרים ייעודיים אחרים עליהם נשמח לייעץ לכם בשמחה. מעבר לכך, חשוב להגיע לשיננית לניקוי ותחזוקה של השיניים לפחות פעמיים בשנה וכמובן לגשת לרופא שיניים ללא דיחוי אם חווים כאבים בשיניים או אם נראה שמשהו אינו כשורה. אל תהססו, עדיף להגיע ולגלות שהגעתם לשווא מאשר לא לטפל ולהגיע למצב של הזנחה. הטיפול במצב כזה הוא מורכב ויקר יותר.
הפתרון לשיניים רקובות
ישנן מספר שיטות לטיפול בשיניים רקובות. דרך אחת היא השתלות שיניים. תהליך שתמיד מתחיל מדיאגנוזה טובה של צוות מומחים. פריודונט שמומחה לחניכיים, כירורג שמתמחה בחיתוכים שיש לבצע בתהליך ההשתלה ורופא שיניים מצוין. כל אחד תורם מהידע שלו כדי לגבש ביחד את תכנית הפעולה הטובה ביותר, כל מקרה לגופו. במקרים אחרים, יהיה נכון יותר לבחור בשיניים תותבות ולעיתים הפתרון הנבחר יהיה התקנת כתרים.
צוות בינת השן מורכב מאנשי מקצוע מנוסים ומסורים ששיקמו בהצלחה שיניים רקובות כבר אלפי פעמים. אנחנו ממליצים להגיע אלינו לבדיקה וייעוץ ראשוניים. אנו נעשה את כל הבדיקות הנדרשות ונפרוס בפניכם את מיטב האפשרויות שעומדות בפניכם. ביחד נבחר באסטרטגיה שהכי נכונה לכם וממנה נגזור תכנית טיפולים ייחודית לשיקום הפה – שמתאימה לכם! ביחד נעבור את זה צעד-צעד עד שהרגע שבו תחייכו חיוך רחב למראה ותהיו מרוצים.