הרמת סינוס – מתי צריך ואיך זה מתבצע?

השתלת שיניים היא אחד מטיפולי השיקום הנפוצים כיום. היא מורכבת למעשה מסדרה של טיפולים מהותיים שבסופם נוצר למעשה מראה חדש לחלל הפה והשיניים ואיתו מגיע גם החיוך המושלם, ביניהם גם הרמת סינוס.

בדרך להשתלת שיניים מקצועית ואיכותית, עובר המטופל בדיקות וטיפולי הכנה שנקבעים על ידי מומחה לשתלים ולכירורגיית הפה. אחד הטיפולים הנפוצים בשלב זה הוא כאמור טיפול הרמת סינוס, שאינו מוכר לרבים מהמטופלים. מהו סינוס? מתי צריך את הטיפול? איך הוא מתבצע? על כל אלו נענה במאמר זה.

מתי נזדקק להרמת סינוס?

הרמת סינוס היא למעשה תהליך של הוספת עצם לחלל הסינוס, אשר נמצא באזור האחורי של הלסת העליונה, משני צידיו של האף. כאשר מומחה לשתלים מבחין בשינוי במבנה העצם או בדחיסות עצם שאינה מאפשרת השתלת שיניים, הוא ימליץ על טיפול הרמת סינוס שבמהלכו מפרידים את רירית הסינוס ומכינים אותה לקליטה של עצם חדשה.

השתלת העצם היא החלק הראשון של השתלת השיניים ותהליך השיקום יכול לקחת כמה חודשים, עד שניתן להמשיך עם התהליך. עם זאת, ללא הרמת סינוס לא נוכל לבצע השתלת שיניים איכותית.

אילו סוגים של הרמת סינוס מוכרים לנו?

מומחה לשתלים יבחין בצורך באחד מתוך שני סוגים של טיפול – הרמת סינוס פתוחה או סגורה. הרמת הסינוס הפתוחה היא תהליך שבו יוצרים פתח דרך עצם הלסת בצד החיצוני של הסינוס ולאחר יצירת הפרדה של רירית הסינוס, משתילים באזור את העצם.

הרמת סינוס סגורה מתבצעת כאשר הפתח הנוצר הוא קטן יותר ונעשה בחלק העליון של עצם הלסת. זהו תהליך פשוט יותר, שמתבצע תוך כדי השתלת השתל הדנטלי.

כיצד יחליט מומחה לשתלים איזו הרמת סינוס עלינו לבצע?

בכל תהליך השתלת שיניים מופעל שיקול דעת מקצועי שדורש גם התאמה אישית למטופל. במהלך השלבים הראשונים של השתלה ולמעשה לאורך כל הדרך, נבדק אזור הפה והלסת מספר פעמים. מומחה לשתלים שמלווה את התהליך יבדוק באמצעות צילומי שיניים מקצועיים, בדיקות וסקירות מה מצב העצם שבאזור הלסת ויחליט האם יש צורך בהרמת סינוס סגורה או פתוחה. ישנם מקרים בהם ישנה מספיק עצם באזור הלסת ואין צורך לבצע את הטיפול.

האם הטיפול כואב?

אחת השאלות השכיחות של מטופלים שנזקקים להרמת סינוס היא האם מדובר בטיפול כואב או מסוכן. בעוד שמדובר בטיפול כירורגי לכל דבר, הוא נחשב לטיפול שגרתי יחסית ואינו כרוך בסיכונים מהותיים. בימים שלאחר ביצוע הרמת הסינוס תיתכן אי נעימות, שמתבטאת בכאבים קלים ונפיחות.

במקרים מסוימים יסבול המטופל מדימומים ואפילו דלקת, אך לרוב התהליך עובר באופן חלק. בימים שלאחר הטיפול מקבל המטופל אנטיביוטיקה שמסייעת לשיקום הפה ולהחלמה מהירה מהתהליך. כמו כן, ניתן להיעזר במשככי כאבים להקל על הכאב ועל חוסר הנעימות לאחר הטיפול.

צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

Call Now Button דילוג לתוכן