שותים עם קש? הסיבות שיגרמו לכם להפסיק

עד לפני עשור, שמעתם מכל רופא שיניים בהרצליה (שיננית או הורה מודאג) את ההמלצה הבלתי משתמעת לשתי פנים – לשתות את המשקאות שלכם, קרים או חמים, באמצעות קשית.

ה"מומחים", אף הגדילו והסבירו, כי שתייה בדרך זו מונעת הכתמת השיניים וחשיפתן לסוכרים המצויים לרוב במשקאות עתירי הסוכר שאנחנו צורכים (קולה, למשל). גם נתעלם לרגע מהאספקט ההיגייני האבסורדי, שלפעמים, ליווה את המיתוס (ואליו – מיד נשוב), ישנן מספר סיבות טובות שתגרומנה לכם עם המנהג הגרוע הזה כבר היום.

בואו, בתחילה, נפריך את טענות שמשמיעים תומכי שיטת השתייה באמצעות קשית:

  • שתייה באמצעות קשית מונעת הכתמת השיניים – לא נכון. הלשון מוכתמת באמצעות הנוזלים הצובעים (קפה, תה, מיצים למיניהם) וכתוצאה מכך – גם השיניים.
  • שתייה באמצעות קש מצמצמת פגיעת סוכרים בשיניים – לא נכון, תשאלו כל שיננית. במרבית המקרים, הזרמה קבועה וישירה של המשקה לאזור מסוים בפה דווקא מגבירה את חשיפת השיניים שבאזור לסוכרים.
  • שתייה באמצעות קש מונעת מכם נגיעה בשפתותיכם בכוס, ששוליה עלולים להיות מזוהמים בחיידקים – במקרה כזה – גם הכוס עצמה עלולה להכיל חיידקים מזהמים, אז מה ההיגיון לשתות ממנה?

כל הסיבות להפסיק לשתות את המשקה שלכם באמצעות קשית

ריכזנו עבורכם מספר תופעות לוואי, אותן עלולה השתייה באמצעות קש לגרום:

שפתיים של מעשנים – כך מכנים המומחים לאסתטיקה פלסטית את רשת הקמטים והקמטוטים העדינים המקיפה את שפתיהם של מעשנים. שתייה מקשית מצריכה כיווץ השפתיים באופן הדומה למדי לאופן שבו הן מכווצות בעת שאיפה מסיגריה. פעולה זו גורמת לכיווץ חוזר ונשנה של שריר ה- Orbicularis Oris, להזדקנות מואצת של העור שמסביב לאזור השפתיים ואף ליצירה מוקדמת של קמטים אחרים בחלק הפנים התחתון.

שתייה באמצעות קש / קשית עלולה לגרום לכם לאשליה ששיניכם מוגנות מפני סוכרים, הכתמה או חומצות – כפי שכתבנו קודם, עד לפני זמן לא רב, השתייה באמצעות קש הוצעה כפתרון הקסם לכל מי שחשש מהיווצרות כתמים, עששת או נזקים חומציים לשיניים (הנגרמים כתוצאה משתיית מיצי פירות חמוצים). בנוסף לכך שאותו פתרון "קסם" התגלה כפתרון כושל למדי, המשתמשים בו העלו את צריכת המשקאות המתוקים / חמוצים / מכתימים שלהם, מתוך המחשבה שהם מוגנים מפני התוצאות. בפועל, הנזקים שנגרמו, כתוצאה מאותה תחושת "הגנה" משלה, הכפילו את חומרתם.

שתייה באמצעות קש עלולה לגרום לנפיחות ולהצטברות גזים – בכל לגימה שאנחנו לוגמים באמצעות קש, אנחנו מכניסים לגוף את האוויר שהצטבר בקש מאז הלגימה הקודמת שלקחנו מהמשקה. בליעת אוויר זו (אירופגיה) מצטברת בגוף, ובדומה לשתיית שתייה מוגזת, האוויר הנבלע עלול לגרום לתחושת נפיחות, להופעת גיהוקים (גרעפסים – שמקורם באוויר שנכנס למערכת העיכול) ולהופעתם של כאבי בטן, שלכאורה, אין להם הסבר ידוע.

לסיכום, אם, עד כה, חשבתם ששתייה באמצעות קש בריאה יותר, זה הזמן לחשוב על כך שוב, ולהפסיק איתה, כבר היום!

 

צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

Call Now Button דילוג לתוכן