השתלת שיניים בגיל מבוגר – האם זה כדאי?

קשישים רבים סובלים מבעיות חמורות בשיניים ולרוב מאבדים את השיניים ומתקשים בשל כך בתפקוד יומי – מלעיסה ועד שתיית מים קרים. השתלת שיניים בגיל מבוגר היא בהחלט דילמה. מצד אחד – מדובר בפתרון יעיל שמסייע להחזיר לנורמליות את שגרת האכילה, מצד שני – בהחלט מדובר במבצע שיכול להיות ארוך ומפותל. אז מה כדאי?

השתלת שיניים והסיכויים לשיקום מלא בגיל מבוגר

השתלת שיניים בהחלט מספקת מענה גם בגיל מבוגר. קשישים שנשרו להם שיניים וסובלים מכאבים ובעיות, מתקשים לפעמים ללעוס את האוכל ולכן משנים את התזונה שלהם, דבר שמקשה על שגרת החיים.

שתלים דנטליים מחליפים את שורשי השיניים ומספקים מענה יעיל – עם סיכויי הצלחה גדולים לחזרה לשגרה. עם זאת, חשוב לדבר על הסיכונים והסייגים מהשתלה בגיל מבוגר.

אחד המוקשים בדרך הוא המצב הבריאותי של אותו אדם מבוגר. במקרים כמו סוכרת, בעיות של נעילת לסתות, דלילות עצם ובעיות שקשורות לסיכונים בהרדמה, מתקשים רופאים רבים לקבוע שניתן לבצע שיקום פה עם השתלת שיניים.

לכן, חשוב להגיע למומחה לשיקום הפה ולקבל חוות דעת, להביא בדיקות לפי הצורך ולהתייעץ גם עם רופא המשפחה המטפל.

במידה ואין סיכונים מיוחדים שנובעים ממצב בריאותי לקוי, הצלחת ההשתלה יכולה לעמוד על כ-80% סיכוי שאותו איש מבוגר יוכל להנות משיניים מתפקדות, בריאות וחזקות.

האם כדאי לשקול שיניים תותבות?

התחליף הישיר להשתלת שיניים הוא התקנת שיניים תותבות. זהו הפתרון הזול והמהיר ביותר למצב שבו יש מחסור בשיניים. שיניים תותבות אמנם יכולות ליצור מראה אסתטי ותחושה בריאה יותר, אבל הם גורמות לכל מיני תופעות נוספות.

התקנת שיניים תותבות, בניגוד לתהליך כמו השתלת שיניים, יכולות לגרום ללחץ בחלל הפה, להפריע לדיבור וגם לשבש את שגרת האכילה, ממש כמו חוסר בשיניים. העובדה שהן אינן יציבות בתוך חלל הפה, יכולה לגרום לבעיות נוספות – כמו תזוזות מיותרות ומראה לא אסתטי.

ישנם מקרים בהם יחליט הרופא המטפל לשלב בין השתלת שיניים ובין התקנת שיניים תותבות, זאת כאשר שיקום הפה הוא תהליך מורכב יותר והשילוב בין שני סוגי הטיפול יוביל לתוצאה הכי בטוחה עבור המטופל.

הרדמה בגיל מבוגר – בהשגחה ובהקפדה יתרה

אחד הפחדים שמלווים השתלת שיניים בגיל מבוגר הוא נושא ההרדמה. במקרים מסוימים בהם נדרשים תהליכים כירורגיים לפני ההשתלה, מרדימים את המטופל בהרדמה כללית. מצב זה יכול להיות מסוכן בעיקר בגיל מבוגר ולפי גורמי הסיכון שמלווים את אותו המטופל.

לכן, לפני התהליך יבדוק הרופא המטפל האם יש סיכון בהרדמה כללית או נקודתית. אם מדובר בהרדמה מקומית, ברוב המקרים אפשר לבצע את ההשתלה ללא כל בעיה. במידה ומדובר בהרדמה כללית יבדוק הרופא המטפל את המצב הבריאותי של המטופל ויבדוק האם הוא יכול לעמוד בתהליך, ממש כמו כל ניתוח אחר.

צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

Call Now Button דילוג לתוכן