ניתוח חניכיים

הצורך בניתוח חניכיים עשוי לעלות מסיבות שונות, שהנפוצות בהן הן דלקת חניכיים חריפה במיוחד, נסיגת חניכיים, מחלת חניכיים שהביאה לריקבון, תאונה או פציעה קשה. במרבית המקרים, הבחירה בניתוח חניכיים תיעשה לאחר שכל האפשרויות האחרות מוצו, או במידה ואין שיטת טיפול אחרת שתוכל לטפל בבעיה ביעילות ובאופן מלא.

לרופאי 'בינת השן' ניסיון רב בטיפול בדלקות חניכיים בכל דרגות החומרה ובזיהוי הצורך בניתוח.

מהם הסוגים השונים של ניתוחי החניכיים?

קיימים מספר ניתוחי שיניים שונים, וההחלטה לגבי סוג הניתוח מתבצעת ע"י כירורג מומחה לחניכיים, שיבצע את הניתוח. שלושת ניתוחי החניכיים הנפוצים ביותר הינם השתלת עצם, השתלת רקמות וצמצום כיסים. שלושתם נעשים תחת הרדמה מקומית.

השתלת עצם

מדוע חשוב לבצע השתלת עצם במקרה של מחלת חניכיים חריפה או פציעה קשה?

במידה ומחלת חניכיים חריפה, דלקת שהחמירה וגרמה לנסיגת חניכיים או פציעה קשה גרמו לדילול נפח העצם הבריא שבחניכיים, השיניים אינן מוחזקות במקומן באופן תקין ויציב ועל כן עלולות לנטות הצידה או להתנדנד. במקרים אלו, נהוג לבצע השתלת עצם.

כיצד מתבצעת השתלת עצם?

במהלך הטיפול, ינקה הרופא היטב את שורש השן, ימקם את השתל, העשוי להיות חיצוני או, לחילופין, מחומר עצם שנלקח ממקום אחר בחיך, ויתפור את האזור המטופל.

השתלת רקמות

כיצד מסייעת השתלת רקמות להתמודדות עם נסיגת חניכיים?

השתלת רקמות יעילה במקרה של נסיגת חניכיים ועונה על שני צרכים – היא מחזקת את אחיזתה של השן בלסת ומונעת החמרה של הנסיגה, ובמקביל משפרת את מראה חלל הפה מבחינה אסתטית.

כיצד מתבצעת השתלת רקמות?

הרופא המנתח יעשה שימוש ברקמות מפיו של המטופל או ממאגר רקמות חיצוני, יתפור אותם סביב האזור הנסוג ויניח על האזור תחבושת מיוחדת, המכונה תחבושת פריודנטאלית. לבסוף, יתפור הרופא את האזור המטופל.

צמצום כיסים

מהם כיסי חניכיים ומתי מצבם מצריך התערבות כירורגית?

מחלת חניכיים חריפה עשויה להוביל לגדילתם של כיסי החניכיים, הממוקמים בין החניכיים לשיניים. גדילת כיסי החניכיים מעבר לגודל סופי של 3 מ"מ מצריכה התערבות כירורגית, המכונה צמצום כיסים.

כיצד מתבצע צמצום כיסים?

במהלך הטיפול, יבצע הרופא הרמת חניכיים, על מנת לחשוף את שורשי השן ואת העצם כך שניתן יהיה לנקותם היטב. לעיתים קרובות, הליך זה מאפשר ניקוי של אזורים שלא ניתן היה לנקות בהליך הקצעת השורשים. בתום ההליך, יתפור הרופא את האזור המטופל.

בינת השן המלצות

כיצד יש לנהוג לאחר ביצוע ניתוח חניכיים?

חשוב להיצמד למספר הנחיות לאחר הניתוח, על מנת למנוע סיבוכים ולאפשר החלמה מלאה וחזרה לתפקוד תקין של החניכיים, וכן על מנת להקל על אי הנעימות או הכאב הקל שעשויים להופיע בעקבות הניתוח:

יש ליטול אנטיביוטיקה בהתאם להוראות הרופא, על מנת למנוע זיהום של האזור המטופל.

ניתן ליטול משככי כאבים, בהמלצת הרופא ותוך היצמדות להוראות הנוגעות לאופן נטילת המשככים ולמינון המותר.

רצוי לקרר את האזור המטופל, בהתאם להנחיות הרופא.

בימים הראשונים לאחר הניתוח, יש לאכול מזונות רכים וקרים ולהימנע ממזונות חמים וקשים. בחלוף מספר ימים, ניתן לעבור למזון רגיל באופן הדרגתי.

יש להימנע מפעילות גופנית וממאמץ פיזי בימים שלאחר הניתוח.

יש להימנע מעישון בימים שלאחר הניתוח. בימים הראשונים שלאחר הניתוח, יש להימנע מצחצוח האזור המטופל, אך בחלוף מספר ימים, יש לחזור ולצחצח, תוך הקפדה על צחצוח עדין.

האם ניתוח חניכיים מצריך הכנות מיוחדות?

אין צורך בהיערכות מיוחדת לניתוח, וניתן לאכול ולשתות כרגיל גם בבוקר הניתוח, אך בטרם יתבצע, יש לערוך צילום רנטגן ולעיתים אף צילום פנורמי ו-CT.

צוות הרופאים של מרפאתנו ינחה אתכם צעד צעד בכל הקשור בניתוח חניכיים ותקופת ההחלמה, ואתם מוזמנים לפנות אליו בכל שאלה!

צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

Call Now Button דילוג לתוכן