שיניים תותבות

ישנם מצבים המצריכים עקירת שיניים חלקית או מלאה, כאשר השכיחים שבהם הינם מחלת חניכיים חריפה במיוחד, שלא טופלה באופן מיידי או מיטבי, תאונה שגרמה לפגיעה קשה בחלל הפה או עששת נרחבת שגרמה להרס המשנן. בנוסף, יש מקרים בהם מחלות בחלל הפה, כמו נסיגת חניכיים חמורה במיוחד, גורמות לנשירת השיניים.

מעבר לצורך של האדם בפה בריא מלא שיניים לשם תפקוד יומיומי תקין – אכילה ודיבור, אדם הנאלץ לבצע עקירות מרובות חווה תחושות לא קלות, כמו ירידה בביטחון העצמי והתפתחות של דימוי עצמי נמוך. התפתחות רפואת השיניים גם בהרצליה הביאה עמה בשורות טובות למטופלים שנאלצו לבצע עקירות מרובות, בדמות שיניים תותבות המהוות תחליף הולם, נוח וטבעי למראה לשיניים טבעיות.

מהו ההבדל בין שיניים תותבות זמניות ושיניים תותבות קבועות?

בעוד ששיניים תותבות קבועות נועדו להחליף באופן מלא ומתמשך את השיניים הטבעיות, שיניים תותבות זמניות מהוות פיתרון זמני עבור מטופל המצוי בתהליך כירורגי ממושך, ותפקידן לאפשר לו לאכול ולדבר כרגיל, לשמור על האסתטיקה של חלל הפה לאורך תקופת הטיפול וכן למלא את מקומן של השיניים לשם שמירה על מבנה הלסת. בתום הטיפול הכירורגי, יוחלפו השיניים התותבות הזמניות בקבועות.

הן השיניים התותבות הזמניות והן הקבועות עשויות מחומר פלסטי קשיח דמוי חרסינה, וחלק השן הבא במגע עם החניכיים עשוי מחומר אקרילי.

מהו ההבדל בין שיניים תותבות חלקיות ושיניים תותבות שלמות?

בשיניים תותבות שלמות נעשה שימוש במקרה בו כל השיניים הטבעיות חסרות, ואילו בשיניים תותבות חלקיות נעשה שימוש כאשר חלק מן השיניים הטבעיות עודנו קיים. התותבות החלקיות מחוברות לשיניים הטבעיות באמצעות תפסנים.

כמובן שבשני המקרים, התותבות נשלפות וניתן להוציאן ולנקות אותן מחוץ לפה.

במידה ובפה עוד ישנן שיניים טבעיות, מדוע לבחור בשיניים תותבות חלקיות ולא בגשר?

כאשר יש מקומות בחלל הפה בהם חסרה שן אחת, ומשני צידיה שיניים בריאות וחזקות, ניתן להתקין גשר. אך כאשר יש רצף של שיניים חסרות, או כאשר מצידי השן החסרה יש שיניים שאינן חזקות במיוחד ואינן יכולות לתמוך בגשר, יש לבחור בשיניים תותבות חלקיות.

בכל מקרה, עליכם להיוועץ ברופא המטפל ולבחור את האופציה הטובה והנכונה עבורכם.

כיצד יש לנהוג בימים שלאחר התקנת השיניים התותבות?

קיומן של שיניים תותבות, מכל אחד מן הסוגים שמנינו, בחלל הפה, מצריך הסתגלות מצד המטופל. בתחילה, הוא עשוי לחוש כי יש בפיו עצם זר, להתקשות מעט בדיבור ולחשוש לאכול מזונות מסוימים, על מנת שלא לגרום נזק לשיניים התותבות. הבשורה הטובה היא שמרבית המטופלים מסתגלים לשינוי תוך פרק זמן קצר מאוד, ומלבד הקפדה יתרה על היגיינת הפה, הם חוזרים לשגרה, המאופיינת באיכות חיים גבוהה יותר.

בימים שלאחר התקנת השיניים התותבות, רצוי להתנסות באכילת מזונות רכים. בהדרגה, ניתן לעבור גם למזונות קשים יותר, עפ"י התחושה האישית. אם אינכם בטוחים לגבי מזון מסוים, היוועצו עם הרופא המטפל.

כיצד יש לטפל בשיניים התותבות?

יש להקפיד על היגיינת הפה כמו שכל שיננית בהרצליה תנחה אתכם, גם כאשר יש שיניים תותבות ולא להזניח את הטיפול בהן. חשוב לנקוט במספר צעדים על מנת לשמור על חלל פה בריא:

  • יש לצחצח את השיניים, הטבעיות והתותבות כאחד, מדי בוקר וערב. חיידקים עשויים להצטבר על גבי השיניים התותבות בדיוק כפי שהם מצטברים על גבי שיניים טבעיות, ולגרום לדלקות חניכיים, לעששת ולפגיעה בשיניים הטבעיות הבריאות, במידה ויש.
  • כאשר יש תותבות חלקיות או שלמות, הניתנות להוצאה, יש להקפיד על ניקוי יומיומי שלהן עם מברשת קשה המותאמת לכך, ולהשרות אותן עם טבליות מיוחדות, בהתאם להוראות הרופא המטפל.

צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל עת

Call Now Button דילוג לתוכן